Hoppa till sidans innehåll

Ett gäng smarriga recept perfekta för julbaket, jatack! Från söta pepparkakscupcakes till en imponerande saffransgran och julens allra vackraste kladdkaka. Självklart bjuder vi även på ett klassiskt julbröd och snabba tigerkakor för dig som hellre vill baka något riktigt enkelt till adventsfikat.

Artikel i samarbete med Kungsörnen. Text: Alexandra Holm

 • Pepparkakscupcakes

  Pepparkakscupcakes

  Dessa pepparkakscupcakes med sötsyrlig frosting har en saftig konsistens på grund av filmjölk i smeten. Toppa med frysta lingon och njut av klassiskt juliga smaker till adventsfikat.

  - Pepparkakscupcakes

  Spara

 • Julsaffransgran

  Julsaffransgran

  En ståtlig saffransgran med russin och nötter för dig som vill imponera på adventsfikat. Tar lite tid att göra men är det perfekta julbakspysslet för dig som vill baka något annat än vanliga lussebullar!

  - Julsaffransgran

  Spara

 • Julkladdkaka med italiensk maräng

  Julkladdkaka med italiensk maräng

  Håll i dig nu för säsongens godaste julkladdkaka kommer här! Klassiskt kladdig med vit choklad i såväl smet som ganache och med ljuvlig italiensk maräng på toppen. Godare är så här blir det knappast.

  - Julkladdkaka med italiensk maräng

  Spara

 • Julbröd med frukt och nötter

  Julbröd med frukt och nötter

  Ett riktigt gott julbröd med russin, aprikoser, valnötter och hasselnötter – allt som hör vintersäsongens smaker till! Receptet är enkelt att baka och passar såväl vana som ovana bagare.

  - Julbröd med frukt och nötter

  Spara

 • Små tigerkakor med mjölkchoklad

  Små tigerkakor med mjölkchoklad

  Enkla småkakor i tigerstil som går fort att göra och blir extra goda med mjölkchoklad i smeten. Det perfekta receptet för stora som små chokladälskare som vill att kakbaket ska gå undan!

  - Små tigerkakor med mjölkchoklad

  Spara