Hoppa till sidans innehåll

Sommar, sol och smarriga jordgubbstårtor är allt vi vill ha just nu. Här är våra godaste recept på tårtor med ljuvliga jordgubbar att bjuda på midsommar eller en vanlig tisdag i juni. Ät och njut!

Stephanie Johansson
Psst! Alla våra tårtor hittar du här!

 • Sommartårta i långpanna

  Sommartårta som du gräddar i långpanna blir nästan extra god. Hasselnötscreme, fräsch lime och somriga jordgubbar gör denna höjdartårta till en oemotståndlig favorit.

  - Sommartårta i långpanna

  Spara

 • Sommartårta med jordgubbar

  Självklart ska du göra en sommartårta med jordgubbar när sommaren och semestern står i full blom. Här med mynta som en tvist på en klassisk jordgubbstårta med vispad grädde. Perfekt för en somrig födelsedag!

  - Sommartårta med jordgubbar

  Spara

 • Snabb sommartårta

  Ibland vill man bara ha en tårta utan att först behöva baka den. Så vad gör man då? Jo man slänger ihop den snabbaste av jordgubbsskapelser. Den här består av jordgubbar (såklart), dulche de leche och digestivekex.

  - Snabb sommartårta

  Spara

 • Midsommartårta med jordgubbar och rabarber

  Den ultimata midsommartårtan! En botten gjord på kokos täcks av en sötsyrlig rabarberkompott. Garnera med vispad grädde, färska jordgubbar och några kvistar mynta.

  - Midsommartårta med jordgubbar och rabarber

  Spara

 • Marängtårta med citrongrädde och jordgubbar

  Somrig marängtårta av sockerkaka och maräng med jordgubbar och grädde smaksatt med lemon curd. Vispa egen maräng och blanda i pistagenötter. Vill du förenkla går det också bra med färdig tårtbotten och maräng. En helt oemotståndlig fräsch, frasig och god tårta!

  - Marängtårta med citrongrädde och jordgubbar

  Spara

 • Midsommartårta med nötbotten, vit choklad, jordgubbar och flädermarinerade rabarber

  Vad passar bättre till midsommarfirandet än en tårta gjord på nötbotten toppad med vit chokladmousse, jordgubbar och flädermarinerade rabarber. Söt, syrlig och alldeles ljuvlig! Passar perfekt till fikat eller som avslutning på firandet.

  - Midsommartårta med nötbotten, vit choklad, jordgubbar och flädermarinerade rabarber

  Spara

 • Kristianopels midsommartårta

  Denna Kristianopelstårta innehåller en cheesecake-liknande botten toppad med vit chokladmousse. Syrlig och fräsch då moussen delvis är baserad på kvarg. En härligt vacker och god sommartårta med sommarens alla bär.

  - Kristianopels midsommartårta

  Spara

 • Noblessetårta

  Sommaren är inte komplett utan en härlig sommartårta med rikligt med jordgubbar. Fylld med Marabou chokladgrädde och en lemoncurdfyllning blir den helt oemotståndlig. Den tjusiga botten gör du enkelt genom att varva Noblesse omlott.

  - Noblessetårta

  Spara

 • Jordgubbstårta med apelsin och vit choklad

  Allt i denna tårta kan förberedas i god tid, så kan du bara bygga ihop den strax innan ni ska äta den. Jordgubbstårtan fylls med mosade jordgubbar, hackad apelsin och len vaniljkräm. Dekorera tårtan runtom med riven vit choklad.

  - Jordgubbstårta med apelsin och vit choklad

  Spara

 • Somrig mazarintårta med färska bär

  Ingen midsommar utan tårta! Den här varianten är helt glutenfri med en botten gjord på mandelmassa, ägg, smör och hallon. Servera tårtan med färska jordgubbar, hallon och vispad grädde smaksatt med vaniljpulver!

  - Somrig mazarintårta med färska bär

  Spara