Hoppa till sidans innehåll

Sommar, sol och smarriga jordgubbstårtor är allt vi vill ha just nu. Här är våra godaste recept på tårtor med ljuvliga jordgubbar att bjuda på i midsommar eller bara vilken dag som helst i juni. Ät och njut!

Stephanie Johansson
Psst! Alla våra tårtor hittar du här!

 • Sommartårta med jordgubbar

  Självklart ska du göra en sommartårta med jordgubbar när sommaren och semestern står i full blom. Här med mynta som en tvist på en klassisk jordgubbstårta med vispad grädde.

  - Sommartårta med jordgubbar

  Spara

 • Marängtårta med citrongrädde och jordgubbar

  Somrig marängtårta av sockerkaka och maräng med jordgubbar och grädde smaksatt med lemon curd. Vispa egen maräng och blanda i pistagenötter. Vill du förenkla går det också bra att använda sig av en färdig tårtbotten och maräng. En helt oemotståndligt fräsch, frasig och urgod tårta!

  - Marängtårta med citrongrädde och jordgubbar

  Spara

 • Snabb sommartårta

  Ibland vill man bara ha en tårta utan att först behöva baka den. Så vad gör man då? Jo man slänger ihop den snabbaste av jordgubbsskapelser. Den här består av jordgubbar (såklart), dulche de leche och digestivekex.

  - Snabb sommartårta

  Spara

 • Sommartårta med apelsingrädde, blåbär och jordgubbar

  Mer sommar än detta blir det inte. En tårta med jordgubbar och blåbär. I smeten rör du ner blåbärssylt och sommartårtan gömmer också en liten extra överraskning med apelsinmarmelad i grädden som blir extra fräscht och gott.

  - Sommartårta med apelsingrädde, blåbär och jordgubbar

  Spara

 • Midsommartårta med nötbotten, vit choklad, jordgubbar och flädermarinerade rabarber

  Vad passar bättre till midsommarfirandet än en tårta gjord på nötbotten toppad med vit chokladmousse, jordgubbar och flädermarinerade rabarber. Söt, syrlig och alldeles ljuvlig! Passar perfekt till fikat eller som avslutning på firandet.

  - Midsommartårta med nötbotten, vit choklad, jordgubbar och flädermarinerade rabarber

  Spara

 • Sommartårta i långpanna

  Sommartårta som du gräddar i långpanna blir nästan extra god. Hasselnötscreme, fräsch lime och somriga jordgubbar gör denna höjdartårta till en oemotståndlig favorit.

  - Sommartårta i långpanna

  Spara

 • Midsommartårta med jordgubbar och rabarber

  Den ultimata midsommartårtan! En botten gjord på kokos täcks av en sötsyrlig rabarberkompott. Garnera med vispad grädde, färska jordgubbar och några kvistar mynta.

  - Midsommartårta med jordgubbar och rabarber

  Spara

 • Jordgubbstårta med apelsin och vit choklad

  Allt i denna tårta kan förberedas i god tid, så kan du bara bygga ihop den strax innan ni ska äta den. Jordgubbstårtan fylls med mosade jordgubbar, hackad apelsin och len vaniljkräm. Dekorera tårtan runtom med riven vit choklad.

  - Jordgubbstårta med apelsin och vit choklad

  Spara

 • Somrig mazarintårta med färska bär

  Ingen midsommar utan tårta! Den här varianten är helt glutenfri med en botten gjord på mandelmassa, ägg, smör och hallon. Servera tårtan med färska jordgubbar, hallon och vispad grädde smaksatt med vaniljpulver!

  - Somrig mazarintårta med färska bär

  Spara

 • Minitårta med fläder, jordgubbar och vaniljmascarpone

  Söt minitårta i tre våningar. Passar perfekt till två personer, som vill njuta av sommarens smaker, jordgubbar och fläder. I fyllningen till den enkla minitårtan används putset som tas bort när cirklarna görs samt jordgubbar och flädersaft. Den somriga och enkla minitårtan toppas med grädde och härliga jordgubbar.

  - Minitårta med fläder, jordgubbar och vaniljmascarpone

  Spara