Bönor, kött, skaldjur och kål. Vi är många nu som letar efter recept med järnrika ingredienser. Här listar vi 10 favoriter.

Elin Nordström

 • Ärtig spenatsoppa

  När du vill laga något som kommer att få dig att känna dig som hälsan själv DÅ ska du laga den här gröna soppan med ärtor, spenat och frön. Varsågod för toppentips när det gäller att lura småfolket (barnen) att äta mer grönt.

  - Ärtig spenatsoppa

  Spara

 • Matiga våfflor med spenat

  Ibland vill man bara goffa i sig våfflor. Om du vill göra det men samtidigt få i dig lite nyttigheter så kan du med fördel peta i lite spenat i smeten. Och när du ändå håller på så varför inte toppa den lille våfflan med lax och ägg?

  - Matiga våfflor med spenat

  Spara

 • Vegansk lasagne med broccoli

  Den här lasagnen är oförskämt grön. Den innehåller i princip allt grönt man kan tänka sig och den smakar provocerande gott.

  - Vegansk lasagne med broccoli

  Spara

 • Grön smoothie med kiwi, valnötter och spenat

  Är ni redo för livets kanske bästa mellistips? Den här lilla rackarns smoothien består av spenat, broccoli, basilika, kiwi, bananer och osötad sojadryck.

  - Grön smoothie med kiwi, valnötter och spenat

  Spara

 • Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter

  En pastarätt som nästan gör en förbannad pga så god. Svartkål, valnötter, pecorino och söta små pastasnäckor i en perfekt liten middagssymfoni.

  - Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter

  Spara

 • Rödbetor med rostade vindruvor och minutbiff

  Hoppsan hejsan vad har vi här då? Joo men är det inte en minutbiff som har gängat sig med röda druvor? Vi vågar lova att den här järnrika rätten kommer att uppfylla alla dina förväntningar på en superb middag.

  - Rödbetor med rostade vindruvor och minutbiff

  Spara

 • Klassiska vinkokta musslor

  Det här kanske ni redan visste och i sånna fall ber vi om ursäkt i förväg för något ni kommer tycka är onödig information. MEN musslor innehåller ju en massa järn och så har de mage att också smaka ljuvligt, speciellt i den här lilla anrättningen.

  - Klassiska vinkokta musslor

  Spara

 • Blodpudding

  Nu kanske ni tycker att vi går för långt som tipsar om att göra egen blodpudding när det finns lysande färdiga varianter i affären. Men vi vill ändå slå ett slag för den hemgjorda puddingen då ni kommer att känna er så extremt duktiga när ni väl har gått i mål med den här maträtten.

  - Blodpudding

  Spara

 • Ribollita med vita bönor

  Supertipset när du är sugen på soppa men inte vet vilken soppa du ska laga. Håll i er nu för här kommer det - RIBOLLITA. En ljuvlig italiensk soppa med bröd, bönor och svartkål.

  - Ribollita med vita bönor

  Spara

 • Taco med krispig korv, syrad lök och refried beans

  Vi är nog rörande överens om att tacos är livets mat. Här serverar man krispig korv och refried beans tillsammans med syrad lök, koriander och creme fraiche. OCH LIME, GLÖM FÖR TUSAN INTE LAJMEN. Slut på meddelande.

  - Taco med krispig korv, syrad lök och refried beans

  Spara