Hoppa till sidans innehåll

Läge för matlåda till jobbet? Idag finns flera olika typer av smart förvaring för mat att ta med. Kolla in vår guide över vilken typ av låda som passar vid vilket tillfälle.

Leena Mägi

Du vet ju att matlåda är smart på många sätt – du tar vara på rester och slänger mindre mat. Det är ekonomiskt. Och inte minst, det är det gott och du vet vad du stoppar i dig. 

Vi listar smarta lådor

 • Fräsch sallad

  Fräsch sallad

  Lägg din favvogrönsaker eller frukter direkt i Kilners Food on the go, en smart matförvaring i glas. Dressingen har du i den separata lilla behållaren i mynningen som hålls på plats av locket. Bara att öppna och äta var du än befinner dig.

 • Yoghurtbägare

  Yoghurtbägare

  Smart tvådelad bägare för mellanmålet innan träningen eller eftermiddagens energihöjare. Delar av det blöta och det som ska vara torrt och krispigt, bara att blanda när det är dags att käka.

 • Gör storkok

  Gör storkok

  Du kan laga direkt i glaslådan som funkar i ugn, till exempel lasagne. Frys in och plocka med till jobbet eller skolan den dag du blir sugen på just lasagne. Tips! Plocka ut ur frysen kvällen innan och låt tina i kylen - ger också kylen en köldboost.

 • För middagsresterna

  För middagsresterna

  Den enkla plastmatlådan är perfekt att stoppa ner middagens left-overs i. Plastlådan passar också perfekt till barnens utflykter eftersom den inte alls är ömtålig.

 • Perfekt för sopplunchen

  Perfekt för sopplunchen

  Vanliga glasburkar med skruvlock eller snäpplock och gummiring är perfekta att återanvända som matlåda till soppa. De här locken håller garanterat tätt.

 • Smålådorna

  Smålådorna

  De här små lådorna är toppen till en sidesallad, en kall sås eller annat gott som du inte vill ska bli blött eller som inte ska värmas i mikron med huvudrätten.

 • Matlåda med kylklamp

  Matlåda med kylklamp

  Den här matlådan med inbyggd kylklamp passar utmärkt för varma sommardagar när du inte vill släpa på en hel kylväska. Maten håller sig färsk och fräsch länge.