Hoppa till sidans innehåll

Marknaden för kaffemaskiner har fullkomligen exploderat de senaste åren. Idag finns det hur många varianter som helst, med olika finesser och tillbehör i alla prisklasser. Här ger vi en snabb guidning i kaffemaskinernas härliga värld.

Leena Mägi

Tre sorters kaffemaskiner

 • Kapselmaskin – gott kaffe jätteenkelt

  Kapselmaskin – gott kaffe jätteenkelt

  En kapselmaskin är det enklaste sättet att få något annat än bryggkaffe. Fyll på vatten i behållaren, lägg i en kapsel med kaffet du gillar och tryck på knappen. Lätt som en plätt. Vissa maskiner har mjölkbehållare du kan koppla på och då får du varm mjölk rakt ner i koppen om du önskar.

 • Helautomatisk – oändliga möjligheter för den bekväme

  Helautomatisk – oändliga möjligheter för den bekväme

  Nu börjar det bli avancerat. Kaffemaskiner kommer i mängder av utföranden, med massor av tillbehör. Vissa är appstyrda, några maler bönor i olika grovlek, andra vill ha kaffet malt. Med en kaffemaskin kan du få i stort sett vilken typ av kaffe du vill, du kan skumma mjölken själv, eller inte – möjligheterna på hur mycket du vill göra själv är snudd på oändliga.

 • Espressobryggare – ta fram baristan i dig

  Espressobryggare – ta fram baristan i dig

  Med en espressobryggare blir du en barista på riktigt och kaffebryggningen blir ett hantverk. Du packar själv det nymalda kaffet ett förvärmt brygghandtag. Medan vattnet långsamt letar sig igenom kaffet skummar du mjölken för den perfekta koppen med latteart.