Alla som längtar efter en riktigt mysig höstmiddag räcker upp en hand! Här tipsar vi om 6 galet goda höstiga förrätter med svamp. Hur låter till exempel en krämig svamptoast med majs och dragon?

Elin Nordström

 • Kantarellsnittar med chèvre

  Ursäkta men den här förrätten skapar dreggelkaos i munnen! Fräs lite kantareller, hacka persilja, rosta baguette och toppa med chèvre. Tjoff in i ugnen så osten får smälta och sen är det bara att slänga in i munnen.

  - Kantarellsnittar med chèvre

  Spara

 • Kantarelltoast med färskost och bacon

  En vis människa sa en gång "Kantareller är som godast när de serveras på toast" . Och så rätt hen hade! Vi kan väl alla komma överens om att en svamp som får pryda en macka blir till perfektion? Här har man gjort den ännu ljuvligare genom att toppa skapelsen med bacon.

  - Kantarelltoast med färskost och bacon

  Spara

 • Sotat laxcarpaccio med höstprimörer

  Om du vill spela märkvärdig inför dina gäster så ska du ta dig an den här sotade laxcarpaccion med höstprimörer. Den kommer få dig att svettas en hel del i köket pga en hel del steg, MEN, om du lyckas så kommer alla tycka att du är tuff och nästintill förtjänar titeln som mästerkock.

  - Sotat laxcarpaccio med höstprimörer

  Spara

 • Kantarellsoppa

  Den här hösten spår vi att soppan kommer att bli årets trendigaste maträtt. Varför? JO, för att det är så förbenat enkelt att göra och man ångrar aldrig en soppa eller hur? Den här med kantareller ångrar man verkligen inte.

  - Kantarellsoppa

  Spara

 • Risotto med kantareller och parmesan

  En risotto kan man ju med fördel sleva i sig med sked under tystnad eller så gör man ett lass och serverar mindre portioner som förrätt. Den här med kantareller och parmesan får oss att fälla en glädjens tår.

  - Risotto med kantareller och parmesan

  Spara

 • Krämig svamptoast med majs och dragon

  Titta på den här mackan! Den ser ut som ett konstverk och den smakar helt ljuvligt. Här gör vi den på grillat bröd som toppas med krämig svamp med blandad svamp som kantareller och svart trumpetsvamp, dessutom med majs och dragon som sätter smak.

  - Krämig svamptoast med majs och dragon

  Spara