Så här gör du

Hjärtformade ägghalvor

Gulliga ägghalvor formade som små hjärtan är superenkelt att göra. Det enda du behöver är ägg, en tom mjölkkartong, en ätpinne eller penna och två gummisnoddar. Här visar vi hur du gör hjärtformade ägghalvor, steg-för-steg.
Tips! Recept till alla hjärtans!

Så här gör du!

  1. 1. Koka äggen i cirka 8 minuter

    1. Koka äggen i cirka 8 minuter

    Du behöver hårdkokta ägg till ägghjärtan. Lägg i äggen när vattnet kokat upp och låt koka i ca 8 minuter.

  2. 2. Skär till en mjölkkartong

    2. Skär till en mjölkkartong

    Skär eller klipp bort toppen och botten på en äggkartong och skär igenom de diagonala sidorna så att du får två V-formade bitar. Klipp därefter ner höjden på formen med ca 40%.

  3. 3. Placera ägget

    3. Placera ägget

    Skala ägget och placera det i mitten av "formen". Ägget ska fortfarande vara varmt så att det är formbart. Tryck ner ätpinnen längsmed ägget. Tryck lite försiktigt så att ägget inte går sönder men pinnen ändå sjunker ner en bit.

  4. 4. Fäst gummisnoddarna

    4. Fäst gummisnoddarna

    Fäst gummisnoddarna runt båda ändarna på papp-formen. Det är lite pilligt men övning ger färdighet. Ta det lugnt och håll pinnen på plats med ena handen.

  5. 5. Lägg i kylen

    5. Lägg i kylen

    När båda gummisnoddarna är fast ska det se ut ungefär så här. Lägg in det lilla paketet i kylen och låt ägget svalna ca 30 min.

  6. 6. Ta loss pinnen

    6. Ta loss pinnen

    När du tar loss pinnen vill du att ägget ska se ut ungefär så här. Ju djupare skåran är desto tydligare blir hjärtformen.

  7. 7. Skär ägget mitt itu

    7. Skär ägget mitt itu

    Ta en vass kniv och skär ägget mitt itu - och vips har du ett så här fina ägghalvor att bjuda någon du har kär!

Artiklar (1486)

4 söta tips

Hjärtformade ägg

Ägg är inte bara urgott − det går också att laga på så många olika sätt!

Briljera i köket!

Hur pocherar man ägg?

Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.

Tips till påsk!

Färga ägg naturligt

Vilka råvaror i ditt kylskåp kan du använda för att färga påskäggen i vackra färger?

Äggtastiskt!

Stek det perfekta ägget

Vi har provat steka ägg i olika matfetter för att ta reda på om det blev någon skillnad.

Tips!

Koka många ägg

Till stora högtider äter vi många goda ägghalvor. Bästa tipsen för att koka perfekta ägg!

Goda fyllningar till dina...

Goda djävulsägg

Ingen påskbuffé är komplett utan mumsiga djävulsägg.

Fyllda favoriter!

Fyllda ägghalvor

Ägghalvor med goda toppings är ett måste till buffébordet!