Gulliga ägghalvor formade som små hjärtan är superenkelt att göra. Det enda du behöver är ägg, en tom mjölkkartong, en ätpinne eller penna och två gummisnoddar. Här visar vi hur du gör hjärtformade ägghalvor, steg-för-steg.

Tips: Bjud hjärtat på nåt gott, här finns recept till alla hjärtans dag och goda recept med ägg.

Så här gör du!

  • Koka äggen i ca 8 min

    Koka äggen i ca 8 min

    Du behöver hårdkokta ägg till ägghjärtan. Lägg i äggen när vattnet kokat upp och låt koka i ca 8 minuter.

  • Skär till en mjölkkartong

    Skär till en mjölkkartong

    Skär eller klipp bort toppen och botten på en äggkartong och skär igenom de diagonala sidorna så att du får två V-formade bitar. Klipp därefter ner höjden på formen med ca 40%.

  • Placera ägget

    Placera ägget

    Skala ägget och placera det i mitten av "formen". Ägget ska fortfarande vara varmt så att det är formbart. Tryck ner ätpinnen längsmed ägget. Tryck lite försiktigt så att ägget inte går sönder men pinnen ändå sjunker ner en bit.

  • Fäst gummisnoddarna

    Fäst gummisnoddarna

    Fäst gummisnoddarna runt båda ändarna på papp-formen. Det är lite pilligt men övning ger färdighet. Ta det lugnt och håll pinnen på plats med ena handen.

  • Lägg i kylen

    Lägg i kylen

    När båda gummisnoddarna är fast ska det se ut ungefär så här. Lägg in det lilla paketet i kylen och låt ägget svalna ca 30 min.

  • Ta loss pinnen

    Ta loss pinnen

    När du tar loss pinnen vill du att ägget ska se ut ungefär så här. Ju djupare skåran är desto tydligare blir hjärtformen.

  • Skär ägget mitt itu

    Skär ägget mitt itu

    Ta en vass kniv och skär ägget mitt itu - och vips har du ett så här fina ägghalvor att bjuda någon du har kär!