Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Ägg är inte bara urgott − det går också att laga på så många olika sätt! Och att servera hjärtformade ägg på olika vis är också ett enkelt knep att göra någon glad.

Ute efter våra påskäggrecept? Här har du påskiga och mumsiga äggrecept!

4 sätt att göra hjärtformade ägg

 • Kokt hjärtformat ägg

  Kokt hjärtformat ägg

  Med lite pill och trix kan du överraska dina hjärtan med hjärtformade äggskivor på mackan.
  - Kokt hjärtformat ägg, så gör du steg för steg!

 • Ägg i ett hjärta

  Ägg i ett hjärta

  Våra besökare har många namn för denna frukostläckerbit − ökenmacka, ägg i hål, frog in the hole, eggs in a basket, egg in a basket, ägg i vägg, hole in one. Kärt barn har många namn! Genom att stansa ut ett hjärta i brödet blir denna favorit om möjligt ännu mer genial.

 • Hjärtformade stekta ägg

  Hjärtformade stekta ägg

  Har du pepparkaksformshjärta i modell större? Då kan du göra dessa godingar, på två olika sätt. Antingen så lägger du ner formen i stekpannan och knäcker ägget i formen. Eller så steker du ägget som vanligt och stansar ut hjärtat. Det första är att föredra, då det inte blir något spill!

 • Hjärtformat stekta ägg, i ugn!

  Hjärtformat stekta ägg, i ugn!

  Ska du göra många hjärtformade ägg kan det vara en god idé att investera i en silikonform. Den här är tänkt i första hand för muffins, men går lika bra att använda för ägg i ugn. Smörj formen med lite olivolja och stoppa in i ugnen på ca 175 grader. Hur länge de ska vara inne beror på vilket resultat du vill ha och hur pass djupa formerna är.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer