Libabröd är ett libanesiskt tunnbröd som är gott precis som det är, men som även går utmärkt att använda som pizzabotten, eller - till snacks! Perfekt om du har bröd över som börjar bli lite torrt och vill ta tillvara på allt. Så enkelt och sååå gott!

I samarbete med Liba Bröd ®

Tips! Här hittar du recept på superenkla libapizzor.

Busenkla Libasnacks

  • Liba chips med löjrom

    Liba chips med löjrom

    1. Klipp libabrödet i chipsstora bitar.

    2. Lägg brödbitarna i en skål och tillsätt 1 matsked olivolja och rör runt.

    3. Micra sedan i 4 minuter (800w)

    4. Toppa chipsen med crème fraiche, löjrom, hackad rödlök och dillkvistar.

  • Grissini med choklad och hasselnötter

    Grissini med choklad och hasselnötter

    1. Klipp libabrödet i två-tre centimeter avlånga bitar och placera på ett bakplåtspapper.

    2. Pensla smält blockchoklad på varje bit. Du behöver cirka 3 matskedar per helt libabröd.

    3. Hacka 1 dl hasselnötter och strö på.

    4. Baka i ugnen på 230°C i cirka 3 minuter.

  • Grissini med sesam eller oregano

    Grissini med sesam eller oregano

    1. Klipp libabrödet i två-tre centimeter avlånga bitar.

    2. Blanda 1 matsked olja med 1 msk oregano eller 1 msk sesamfrön samt 0,5 tsk salt.

    3. Lägg grissinin på ett bakplåtspapper och smeta på oljeblandningen på varje bit.

    4. Baka i ugnen på 230°C i cirka 3 minuter.

    5. Ät som de är eller servera med dippsås.

  • Pizza Grissini

    Pizza Grissini

    1. Klipp libabrödet i två-tre centimeter avlånga bitar och placera på ett bakplåtspapper.

    2. Pensla tomatsås på varje bit. Du behöver cirka 3 matskedar per helt libabröd. Strö sedan på riven ost.

    3. Baka i ugnen på 230°C i cirka 3 minuter.

    4. Ät som den är eller servera med dippsås.

  • Liba chips med dill

    Liba chips med dill

    1. Klipp libabrödet i chipsstora bitar.

    2. Lägg brödbitarna i en skål och tillsätt 1 msk olivolja samt 1 msk dill och rör runt.

    3. Micra sedan i 4 minuter (800w).