Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Till helgen kan maten få ta lite mer tid, och vi vill unna oss det lilla extra och umgås i lugn och ro kring både matlagning och trevliga matstunder. Här presenterar vår matkunniga Bufféredaktionen med vänner sina bästa tips till helgen.

Lördag vecka 18 - Sofia Nilsson

Grilla kryddiga spett med smak från Mellanöstern! Jag byter nötfärsen mot lammfärs för en kraftigare smak. Till detta gör jag en riktigt god coleslaw och smaksätter med tahini och ingefära – men i grundreceptet nedan får du förslag på ytterligare fyra sätt att hotta upp din coleslaw! Serverar allt det goda med grillade grönsaker och grillad bak- eller sötpotatis skurna i tjocka skivor.

Grillade färsspett – på tre sätt 
Coleslaw, grundrecept 

Söndag vecka 18 - Sofia Nilsson

Ett suveränt sätt att tillaga fisk är att tillaga i paket av olika slag. Riktigt lyxigt blir det med torsk, jordärtskocka, getost och shiitakesvamp. Går på ett kick att förbereda och kan förvaras i kylen tills det är dags att tillaga. I det här receptet, som är mitt eget, är det bara att byta bakplåtspappret mot aluminiumfolie om du vill grilla. Lägg paketen direkt på gallret och grilla under lock 20–30 minuter.

Torsk i paket med jordärtskocka och chèvre 

Lördag vecka 17 - Tony Wallin

Lättlagad laxtaco som går hem hos både stora och små. En hel laxbit i grillen är bland det enklaste och godaste man kan laga – tycker jag som ska bjuda på den på 15-åringens födelsedagskalas.

Fish taco med grillad avokado & rökig paprikamajo

Söndag vecka 17 - Tony Wallin

Massor med utefix är planerat för denna söndag så enkelheten prioriteras. Allt i grillen är smidigt – gäller bara att ha lite koll på hur lång tid de olika råvarorna behöver för att bli klara samtidigt.

Allt i grillen-kyckling med grönt