Hoppa till sidans innehåll

Prova våra halloweenpyssel, för både barn och vuxna. Enkla tips för ljuslyktor, spökgirlanger och mer. Pynta hemmet, bjud på ryslig mat och dryck och festen är fixad – om någon vågar komma...

 

 

TIPS! Rysligt goda recept till Halloween.

Pyssel till halloween:

 • Dukning med bett

  1. För en enkel men effektfull dukning – använd huggtänder i plast som servettring. Använd gärna mörkt enfärgat porslin för bäst kontrast. Tips: Använd svarta sopsäckar som duk – ger en läskig känsla.

 • Käka spindlar?

  Absolut! Piffa klubborna genom att vira fyra piprensare längst upp på skaftet. Vänd på klubban och klistra på pysselögon – tadaa, klubban blev genast lite mer skrämmande men också roligare.

 • Blodet lyser

  Blodiga ljus är ett måste på halloween. Använd röda värmeljus, kanske har du några kvar från förra julen. Droppa det röda stearinet över de vita blockljusen. Stick lite nålar och nubb i ljusen som pricken över i.

 • Bus eller godis? Trick or treat?

  Packa godis i engångshandskar och ha ett gäng ”död mans hand” redo när häxor, vampyrer, monster och mumier ringer på. Ett tips är att ha godis med papper på eftersom handskarna kan vara lite talkiga inuti.

 • Fixa feststassen

  Bjuden på halloweenfest och inget att ta på dig? Gör det enkelt och klistra bara fast lite halloweenkonfetti på stumporna och du får läskigt glammiga ben!

 • Från julslinga till spökslinga

  Fixa din egen spökslinga. Gör ett litet hål i botten på plastmuggar med en sax och klistra fast pysselögon. Trä muggarna på lamporna på en vanlig LED-ljusslinga och vips blev julbelysningen svävande självlysande spöööken.

 • Halloweeniga ljuslyktor

  Fina ljuslyktor fixar du snabbt av konserveringsglas eller gamla glasburkar. Vira orange och svart garn runt burkarna, fäst några spindlar, råttor och fladdermöss och de stämningsfulla och lite läskiga lyktorna är klara.

 • Spöklikt välkomnande

  Utsträckta självlysande spökhänder… huu! Trä engångshandskar över ett LED-blockljus, stick in ett sugrör och blås upp handen. Håll tajt kring handsköppningen och dra snabbt ut sugröret. ”Trevligt” sätt att hälsa gäster välkomna.

 • Håll koll

  Visa att du ser den som kommer på besök! Sätt ihop flirtkulor med hjälp av tandpetare i vilken formation du vill och klistra på pysselögon. Se där, en allseende krans till dörren att rama in tittögat med.

 • Läskigt gott

  En enkel och halloweening förrätt fixar du enkelt med våra ”läskiga” kakformar. Fyll med vitt, svart och orange, vi jag använt röd och svart stenbitsrom och creme fraiche för att färglägga fladdermusen, pumpan och spöket.

 • Fladdrande spöken

  Spöken kan man inte få för många av en dag som denna. Dessa inte-så-skrämmande spöken gör du enkelt av flirtkulor, vita servetter och snöre. Veckla ut servetten, placera flirtkulan mitt på och knyt fast på snöret. Måla på ögon eller ansikte – färdigt!