Hoppa till sidans innehåll

Hur ser din Halloweenpumpa ut i år? Här är 8 tips på pumpor för olika smaker. Varje tips kommer förstås med en mall också. Bara att skriva ut, klippa ut och rita av på pumpan.

Av Juliana Alonso
RYSLIGT GOTT: Var så god, våra läskigaste halloweenrecept och tips för en läbbigt nyttig halloween.

OBS! För att skära i pumpan krävs en vass kniv och det är lätt att slinta, så den biten överlåtes helt till vuxna i sällskapet.

 • En illamående pumpa

  En poppis variant att göra och kanske också den enklaste är pumpan som kräks pumpakött.

  Pumpa som kräks (PDF)

 • Ulfs mardrömspumpa

  Vill du också göra Ulfs värsta mardröm till Halloween? Gör den här, om du vågar muahahaha!

  Ulfs mardrömspumpa (PDF)

 • Pennywise

  Om du inte har clownmardrömmar sedan 90-talet så fick du säkert det häromåret när filmen DET släpptes i ny tappning. Pennywise har en läskigt hög panna, så leta efter en avlång pumpa. Rista först alla detaljer ytligt i pumpan så det blir vita skåror. Skär sedan ut ögon, näsa och mun sist av allt och tänd ett ljus - om du vågar.

  Mall Pennywise-pumpa (PDF)

 • Klassiker

  Ett glatt och något tandlöst grin, triangel till näsa och stora håliga ögon. En pumpa för alla traditionella Halloweenfirare. Vill du ha en läskigare uppsyn? Byt plats på ögonen när du klippt ut mallen, effekten är omedelbar.

  Mall klassisk pumpa (PDF)
  Mall klassisk pumpa, liten (PDF)

 • Läskig (men glad)

  Till Halloween passar det utmärkt att inspireras av den moderna klassikern Nightmare before Christmas av Tim Burton. Rätt läbbig, men ändå glad uppsyn. En detaljrik pumpa som passar bäst på stora pumpor och den som har gott om tålamod.

  Mall läskig pumpa (PDF)

 • Emoji

  Om du bara får välja EN emoji att göra Halloweenpumpa av - ja, då kanske den här ändå passar bäst, med sin zickzackiga mun? Intrycket blir mer "doh!" än "bu!", men kul för alla som gillar emojis.

  Mall emoji-pumpa (PDF)

 • Glad katt-emoji

  Det är ingen lag att pumpor måste vara läskiga, så varför inte dra på ordentligt och göra en glad och kärleksfull katt? Inspirationen är förstås den gulliga emojisen, men här har den fått lite tänder förstås. Öronen gör du av locket som skärs ut, och fäster med två tandpetare.

  Mall glad katt-pumpa (PDF)

 • Magisk!

  En något stiliserad pumpa för den som älskar Harry Potter. De mindre detaljerna får skrapas fram på ytan istället för att skäras rätt igenom - ljuset lyser igenom lite även där. Fira en magisk Halloween i år!

  Mall "Harry Potter"-pumpa (PDF)
  Mall "Harry Potter"-pumpa, liten (PDF)

 • Skriv ut mallarna

  Mallarna är skapade som PDF:er. När du klickar på dem öppnas de i ett nytt fönster. Högerklicka på mallen och välj antingen "printa" för att skriva ut den direkt, eller "spara" om du vill spara ner den på din dator. Vissa av mallarna innehåller lite extra instruktioner. Lycka till och ha en hiskeligt gastkramande Halloween!