Hoppa till sidans innehåll

Termometer, halster eller kanske saltsten - vilka redskap behöver du för att bli sommarens grillkung? Här guidar vi dig genom verktygen som tar ditt grillande till nya höjder. Bli en grillmästare!

Leena Mägi

8 smarta grillredskap

 • Grilllkorg med avtagbart handtag

  En mångsidig grillpanna i rostfritt stål som passar till det mesta – grönsaker, kyckling, köttbitar och stekar och minimerar risken för att bränna det du grillar. Hålen i botten och sidorna gör att vätskan förångas och tack vare de höga sidorna får allt gott om plats. Handtaget är avtagbart, smart, eller hur?

 • Planka

  Har du testat att grilla med planka. Funkar för all typ av mat och ger ett saftigt resultat med lätt röksmak. Blötlägg grillplankan i ca 1 timme innan användning. Lägg plankan på grillgallret med det du ska grilla mitt på plankan. Grilla med locket på för maximal smakupplevelse och värmefördelning. Tips: Servera direkt från plankan!

 • Putta-av-spett

  Är detta det bästa sedan skivat bröd? Ett platt grillspett som håller maten säkert på plats och gör vändningen mycket enklare. Dessutom en smart avputtare – underlättar otroligt när maten ska serveras. Ingen mer flygande mat! Helt i rostfritt stål.

 • Serveringskorgar för pommes

  Servera snyggt som på restaurang i de här snygga korgarna av metall. Pommes så klart, men de funkar också bra för grönsaksstavar. När du inte använder dem, staplar du dem enkelt i varandra för att spara plats.

 • Flexhalster

  Det här smarta grillhalstret i rostfritt stål som funkar fint till råvaror som är lite oregelbundna i formen. Flexibla och töjbara öglor håller allt på plats. Perfekt för att grilla fisk, majs, filé, kotletter, frukt & grönsaker och bröd. Handtagen/stödbenen i sidorna gör halstret enkelt att vända. Finns i två storlekar: 46 x 28 cm och 28 x 20 cm.

 • iGrill

  När är köttet färdigt? Koppla grilltermometern till din telefon så kan du ha koll på temperaturen utan att behöva vara alldeles vid grillen. I iGrill finns förinställda temperaturer för de vanligaste köttsorterna, larm- och timerfunktioner, grafer och kartor var andra användare finns – massa skoj, helt enkelt.

 • Sliderspress

  Minihamburgare – sliders – fixar du lätt med den här smarta hamburgerpressen som pressar tre åt gången. Snabbt och enkelt! Sliders är perfekt för buffén eller så kan du äta flera burgare med olika toppings!

 • Saltsten

  När du grillar saltsten lyfts råvarornas naturliga smaker fram och ger en fin saltbalans. Placera den på grillen med låg temperatur och lägg på locket. När den är tillräckligt varm kan du lägga på det du önskar grilla; kött, fågel, fisk, grönsaker eller frukt – bara du sätter gränserna!

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer