Hoppa till sidans innehåll

I sommar grillar vi veganskt! Testa något nytt och lägg endive eller tofu på grillen, eller uppdatera den klassiska grillade majskolven med en ljuvlig kryddning med karibiska smaker.

Text Julia Gummesson Foto Mathias Nordgren
Tips: Här hittar du mer vegansk grill-inspiration

Färska siffror från Jordbruksverket visar att svenskarna äter allt mindre kött. Oavsett om du är köttätare, flexitarian, vegetarian eller vegan så finns det gott om skäl att köra växtbaserat på grillgallret – inte minst för att vi under sommaren fullkomligt badar i fantastiska grönsaker!

3 veganska favoriter

  • Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett

    Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett

    Grillvärmen lockar fram sötman i endiven, som trivs utmärkt tillsammans med den friska apelsinvinägretten. Du kan också byta ut endive mot en annan salladssort med bra stadga, till exempel romansallad. Grilla den snabbt och hett, och servera med den ljuvliga dressingen!

    - Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett

    Spara

  • Grillade majskolvar med karibiska smaker

    Grillade majskolvar med karibiska smaker

    Finns det något somrigare än grillad majs? Knappast! Prova denna himmelska smakkombination och grilla majskolvarna med en het karibisk kryddblandning med cayennepeppar och kanel, servera med limejuice och rostad kokos.

    - Grillade majskolvar med karibiska smaker

    Spara

  • Grillad tofu med paprikasalsa

    Grillad tofu med paprikasalsa

    Grilla veganskt! Fast tofu håller formen bra på grillen och får en härligt rökig smak. Servera gärna på grillat surdegsbröd tillsammans den sötsyrliga paprikasalsan!

    - Grillad tofu med paprikasalsa

    Spara