Hoppa till sidans innehåll

Att grilla kycklingspett är enkelt, smidigt och framförallt gott! Extra smidigt blir det om kycklingspetten är smaksatta redan från början. Här bjuds tre recept som sätter stämningen för grillkvällen.

Artikel i samarbete med Lönneberga Text: Isabelle Pedersen

 • Asiatiska kycklingspett med jordnötssås

  Asiatiska kycklingspett med jordnötssås

  Färdigkryddade kycklingspett underlättar när du ska grilla eller laga denna måltid. De kryddiga spetten får sällskap av en härlig sallad med asiatisk känsla och jordnötssås. Marinaden av fisksås, citron och koriander sätter tonen och i den lägger du goda grönsaker som paprika, morot och stjälkselleri. Servera gärna med basmatiris.

  - Asiatiska kycklingspett med jordnötssås

  Spara

 • Kycklingkebab med två såser

  Kycklingkebab med två såser

  Äta mat i bröd är enkelt och smidigt. De goda och kryddiga kycklingspetten är grunden i denna rätt. Till det serverar du syrad rödlök, en chilihet röd sås och en svalkande vit yoghurtsås. Fyll bröden med kyckling, såser och grönsaker och njut av en god kebab.

  - Kycklingkebab med två såser

  Spara

 • Grekiska kycklingspett med potatissallad

  Grekiska kycklingspett med potatissallad

  Härligt smarrig potatissallad som innehåller både gurka, tomat, basilika och fetaost. Till den serveras färdigkryddade kycklingspett som både kan grillas och stekas på spisen samt en god yoghurt som du kryddar med oregano, mynta och vitlök.

  - Grekiska kycklingspett med potatissallad

  Spara