Vad passar bättre än en smarrig halloumiburgare till grillkvällen? Här tipsar vi om våra absoluta favoritrecept på halloumiburgare för dig som inte kan få nog av denna cypriotiska dröm till ost.

Alexandra Holm

Sju goda halloumiburgare att testa på grillen

 • Halloumiburgare med avokado

  Halloumiburgare med avokado

  Halloumi och avokado i finstämt smaksällskap med jalapeño och rostad paprikamajonnäs. Den tunt strimlade silverlöken görs extra krispig av ett välgörande isbad. Majonnäsen lyfts till nya höjder av den grillade paprikan. Smakerna höjer varandra och gör denna burgare till en framtida klassiker.

  - Halloumiburgare med avokado

  Spara

 • Halloumiburgare med srirachamajonnäs och soltorkade tomater

  Halloumiburgare med srirachamajonnäs och soltorkade tomater

  Halloumiburgare är drömgott! Och majonnäs med chilisåsen sriracha går inte av för hackor. Toppa halloumiburgarna med soltorkade tomater, rostade pumpafrön och jalapeño för extra sting.

  - Halloumiburgare med srirachamajonnäs och soltorkade tomater

  Spara

 • Halloumiburgare med vit böntzatziki

  Halloumiburgare med vit böntzatziki

  En hamburgare, vad kan vara mer saftigt och lockande? Jo, kanske en ny sorts vegoburgare som du slänger ihop snabbt och som innehåller överraskande ingredienser såsom: vita bönor, halloumi och tzatziki.

  - Halloumiburgare med vit böntzatziki

  Spara

 • Halloumiburgare med tsatsiki

  Halloumiburgare med tsatsiki

  Den cypriotiska salta osten halloumi är perfekt att grilla eftersom den inte smälter utan bara blir härligt mjuk. Här får den sällskap av fräsch tsatsiki och grillad zucchini. Allt läggs i en frasig bit baguette och blir till en smarrig vegetarisk burgare.

  - Halloumiburgare med tsatsiki

  Spara

 • Champinjonburgare med halloumi

  Champinjonburgare med halloumi

  Variera köttbonanzan vid grillen med en supergod vegoburgare. Servera med grillad halloumi, bifftomat och majo mellan lyxigt smöriga briochebröd.

  - Champinjonburgare med halloumi

  Spara

 • Aubergine- och halloumiburgare med salsa och grillat tortillabröd

  Aubergine- och halloumiburgare med salsa och grillat tortillabröd

  Grillade aubergine- och halloumiburgare serveras här på ett lite annorlunda vis. De grillade burgarna passar utmärkt ihop med en färgstark och smakrik salsa på fräscha grönsaker som du äter med grillade tortillabröd, färsk knipplök och en klassisk hummus.

  - Aubergine- och halloumiburgare med salsa och grillat tortillabröd

  Spara

 • Grillad halloumiburgare med BBQ-lök

  Grillad halloumiburgare med BBQ-lök

  Den här goda halloumiburgaren går hem hos både vegetarianen och köttälskaren! Fyll den med grillad paprika, tomat och en smakrik BBQ-röra gjord på lök, majs och persilja.

  - Grillad halloumiburgare med BBQ-lök

  Spara