Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Gravad lax är en riktig klassiker på påsk, som är väldigt enkelt att göra. Här visar vi steg för steg hur du gör.

Fler påskiga tips och recept hittar du här!

Gravad lax för 8–10 personer

  • Du behöver: 1 kg odlad laxfilé i bit med skinn, gärna mittbiten 4 msk salt 4 msk strösocker 2 tsk grovstött vitpeppar 1 dl hackad dill Börja med att skära laxen i två bitar.

  • Ta bort ev ben från laxen med en tång.

  • Skär några snitt i fiskskinnet.

  • Blanda salt, socker och vitpeppar. Gnid in filéerna med kryddblandningen.

  • Strö dill på köttsidan och lägg ihop tunn del mot tjock del.

  • Lägg filéerna i plastpåse och förslut. Lägg på en tallrik i kylen ca 2 dygn. Vänd 3–4 gånger.

  • Skrapa bort dill och peppar och skär i sneda skivor.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer