Hoppa till sidans innehåll

I morgongröten, havrekakan och huvudingrediens i den geniala uppfinningen chokladbollen. Havregryn är en kunglig ingrediens som en kan göra hur mycket som helst med. Här är några av våra favoritrecept, kolla in!

Fler recept med havregryn hittar du här! Och när du ändå är igång, testa våra härliga recept på smulpaj med havregryn. 

5 recept med havregryn

 • I kakor

  Oväntat besök? Släng ihop en kaksmet av frukostmüslin i skafferiet så kan du snart bjuda på dessa müslikakor med kolasmak och knäckig konsistens. Klara på ett kick!

  - Knäckiga müslikakor

 • I äppelpaj

  Denna äppelpaj är knäckig, seg och vansinnigt god! Dessutom är pajen väldigt lättbakad. Servera äppelpajen med glass eller vaniljvisp.

  - Bittes äppelpaj

 • Till frukost

  Vad sägs som frukostmuffins som du bakar i mikron direkt i en mugg? Nyttigt som frukost eller mellanmål i stället för gröt eller som hälsosamt fika.

  - Mug cake

 • I brödet

  Smakrikt och nyttigt bröd i form av fyra små limpor med havre och linfrön. Ät det som det är eller använd till att göra krutonger att toppa en god soppa med.

  - Studentskans havrebröd

 • På ansiktet!

  Havregryn innehåller zink som har en läkande effekt på huden. De små grynen är också naturligt bra på att absorbera överflödig olja. Därför är havre också en vanligt förekommande ingrediens i hudvård. Den här ansiktsmasken är både lugnande och återfuktande tack vare honung och grädde. Vill du ha en mild peeling kan du skrubba med lätta masserande fingrar blötta med ljummet vatten innan du sköljer av masken.

  Recept på ansikts-smask