Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Med syltsocker gör du enkelt din egen sylt eller marmelad på några minuter. Addera bara lite sommar i form av de frukter eller bär du har tillgängliga.

Matskola i samarbete med Dansukker

Letar du efter recept på saft och sylt? Här hittar du massor!

Hållbarheten på hemlagad sylt lagad med syltsocker är fantastisk - upp till ett år står sig sylten vid rätt förvaring. Så du har all anledning att ta tillvara på plommon, hallon och vinbär och njuta av egen hemlagad sylt året om.

Sylt på några minuter

  • Färska eller frysta bär

    Välj dina favoritbär. Det går bra att använda färska eller frysta!

  • Rensa och rengör

    Rensa bort eventuella kvistar och blast och rengör bären.

  • Dela bären

    Dela och lägg bären i en bunke eller direkt i kastrullen.

  • Blanda i syltsocker

    Blanda bär och syltsocker väl.

  • Värm under omrörning

    Värm socker och bär under omrörning.

  • Koka enligt recept

    Koktiden varierar beroende på vilken typ av bär du gör din sylt av. Följ anvisningarna i receptet.

  • Skumma

    Använd en sked eller träslev för att ta bort allt skum som bildats på ytan under kokningen.

  • Häll upp på burkar

    Använd väl rengjorta, varma burkar med tätslutande lock.

  • Förvara mörkt och svalt

    Sylten mår bäst och håller längst om du förvarar den mörkt och svalt.

3 somriga sylter

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer