Det är enklare än du tror att göra egen glass – du behöver inte ens en glassmaskin! Vi har samlat 22 svalkande recept på hemmagjord glass som du kan göra helt utan glassmaskin: isglass, semifreddo, parfait, nicecream, frozen yoghurt och gelato.

Tips: Här hittar du alla våra recept på hemmagjord glass!

  • Glass med lemon curd och maräng

    Gör enkel citronglass utan glassmaskin! Lemon curd och citronjuice sätter smak på den sötsyrliga hemgjorda glassen, som görs av grädde och kondenserad mjölk. Servera med spröda krossade maränger och du har en magisk dessert att njuta av.

    - Glass med lemon curd och maräng

    Spara

  • Mango- och yoghurtglass med rostad kokos

    Gör fräsch hemgjord yoghurtglass med smak av mango! En lite nyttigare glass där yoghurt, fryst mango och lite honung mixas till en glassmet och fryses in. Rostad kokos till servering blir pricken över i:et.

    - Mango- och yoghurtglass med rostad kokos

    Spara

  • Hallon- och grapefruktsorbet

    Gör egen sorbet! Prova vårt recept på fräsch hallon- och grapefruktsorbet som du enkelt gör i glassmaskin på en smet av frysta hallon, socker, grapefruktjuice och äggvita. Servera gärna glassen i urgröpta grapefruktskal.

    - Hallon- och grapefruktsorbet

    Spara

  • Vattenmelonglass

    Prova att göra egen isglass av vattenmelon! Allt som behövs till vattenmelonglassen är vattenmelon och limejuice som blir till läskande glasspinnar som svalkar gott i sommarhettan.

    - Vattenmelonglass

    Spara

  • Enkel blåbärsglass

    En otroligt smarrig blåbärsglass som du endast behöver tre ingredienser för att fixa; vispgrädde, kondenserad mjölk – ja, och blåbär så klart. Blåbärsglassen är god som den är i all enkelhet, eller så bjuder du den i våffelstrutar med ett knaprigt strössel.

    - Enkel blåbärsglass

    Spara

  • Hemmagjord vegansk glass med hjortron och vit choklad

    Behöver du tips på en vegansk efterrätt till nyår? Prova detta ljuvliga recept på hemmagjord vegansk glass, gjord på kokosmjölk och mandel. Glassen serveras med hjortron och vit choklad.

    - Hemmagjord vegansk glass med hjortron och vit choklad

    Spara

  • Kaffeparfait

    Bjud middagsgästerna på en krämig parfait med smak av kaffe och vit choklad! Denna parfait görs på grädde, vit choklad, kaffe, äggulor, socker, honung och vatten, som blandas och fryses ner.

    - Kaffeparfait

    Spara

  • Chokladglass på kondenserad mjölk och kokos

    Ett enkelt recept på hemgjord krämig chokladglass utan glassmaskin. Glassen görs på kokosmjölk, kondenserad mjölk och kakao eller mörk choklad.

    - Chokladglass på kondenserad mjölk och kokos

    Spara

  • Apelsinparfait med choklad och mandel 

    En himmelsk parfait med smak av apelsin, som toppas med mandlar och mörk choklad. Denna festliga parfait passar bra till julen och allt som hör till, vare sig det är som dessert på adventsmingel eller efterrätt till julafton.

    - Apelsinparfait med choklad och mandel 

    Spara

  • Kokosglass på pinne

    Världens godaste och krämigaste glass! Görs på kokosgrädde och sötad, kondenserad mjölk. Kokosglassen doppas i smält mörk choklad och garneras med rostad kokos. Imponerar på den mest kräsne!

    - Kokosglass på pinne

    Spara

  • Hasselnötsglass

    Gör din egen glass med smak av hasselnötter – som dessutom går att göras både med och utan glassmaskin. Krämig, svalkande och riktigt god!

    - Hasselnötsglass

    Spara

  • Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

    Semifreddo är en typ av glass som görs utan glassmaskin, liknande parfait. I detta recept gör vi semifreddon på en bas av mascarpone, grädde och ägg, som vi smaksätter med rostad vit choklad och serverar med hallon.

    - Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

    Spara

  • Jordgubbs- och yoghurtglass

    Prova göra din egen yoghurtglass med jordgubbar och apelsin. Du mixar alla ingredienser i en matberedare, ät direkt eller stoppa in smeten i frysen. Godare hemmagjord jordgubbsglass får man leta efter!

    - Jordgubbs- och yoghurtglass

    Spara

  • Avokadoglass

    En krämig och len glasspinne gjord på avokado och kokosmjölk. Passar alla mellissugna barn och vuxna, men även som lyxig efterrätt en varm sommardag.

    - Avokadoglass

    Spara

  • Snabb mangoglass med kvarg

    En mättande och fräsch snabbglass med extra näringsboost från chiafrön. Med fryst mango får du den rätta glassiga konsistensen. Apelsinjuice bidrar med ytterligare sötma och också en fräsch syra. Vaniljkvarg ger en glassig smak och färsk ingefära piggar upp.

    - Snabb mangoglass med kvarg

    Spara

  • Cashew- och kokosglass med chokladsmak

    Dessa ”magnum-pinnar” smakar som den gräddigaste gräddglass med djup chokladsmak – fast att innehållet är helt fritt från mjölk, grädde, raffinerat socker och ägg. Cashewnötter som mixas med kokosmjölk står i stället för den härliga krämigheten.

    - Cashew- och kokosglass med chokladsmak

    Spara

  • Rabarberglass

    Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.

    - Rabarberglass

    Spara

  • Vietnamesisk kaffeglass

    Det vietnamesiska sättet att dricka kaffe med kondenserad mjölk har inspirerat till denna iskaffeglass. Det bästa av allt? Ingen glassmaskin behövs! Toppa med valfria nötter till servering.

    - Vietnamesisk kaffeglass

    Spara

  • Frozen yoghurt med ingefära och citron

    Sugen på en fräsch och svalkande dessert? Satsa på att göra egen krämig frozen yoghurtglass, det är lätt som en plätt – och minst lika god som vanlig glass! Syrlig citron och söt syltad ingefära sätter smarrig smak. Garnera gärna med lite rivet citronskal.

    - Frozen yoghurt med ingefära och citron

    Spara

  • Nutella semifreddo

    En semifreddo med Nutella är lyxig nog att servera som efterrätt på nyår. Elvispen kommer att gå varm – du vispar först äggulor med socker, sedan äggvitor och sist grädde som du marmorerar med Nutellan. Blanda med maränger och servera i glas eller skålar. Dekorera med mer Nutella, salta jordnötter och annat gott. Ställ in i frysen i tre timmar.

    - Nutella semifreddo

    Spara

  • Hallon- och jordgubbsglass

    Lätt beroendeframkallande ”nice cream” med mycket sommarkänsla i både smak, färg och svalkande effekt. Basen är fryst banan, frysta hallon och jordgubbar, som snabbt mixas ihop till en glassliknande konsistens. Hugg in direkt – den är bäst nygjord.

    - Hallon- och jordgubbsglass

    Spara

  • Mango- och passionsglass

    Nice cream kallas nyttiga glassar som oftast har banan som bas. Eftersom ”glassen” mixas medan de flesta ingredienser är frysta, även bananerna, är det bäst att äta den direkt. Den här varianten med mango och passionsfrukt är en exotisk smakbomb!

    - Mango- och passionsglass

    Spara