Hoppa till sidans innehåll

Har du en glassmaskin? Lyxigt värre! Då kan du göra mängder med magiska hemgjorda glassar. Här delar vi 9 recept som passar för att göra glass i glassmaskin.

Tips: Här hittar du alla våra recept på hemmagjord glass!

 • Hemmagjord vaniljglass

  Glass med äkta vanilj – gör egen vaniljglass med glassmaskin! Grädde, mjölk och äggulor utgör basen till glassen som får smak av socker, vaniljstång och salt. Servera den hemgjorda vaniljglassen med tillbehör som strössel, kolasås, chokladsås och maränger.

  - Hemmagjord vaniljglass

  Spara

 • Vaniljglass med salt kolasås och rostad mandel

  Gör hemmagjord vaniljglass och servera med läcker salt kolasås och krispigt rostad mandel för en oemotståndligt god dessert. Här gör vi egen glass i glassmaskin av grädde, mjölk, äggulor, socker, vaniljstång och salt.

  - Vaniljglass med salt kolasås och rostad mandel

  Spara

 • Hallon- och grapefruktsorbet

  Gör egen sorbet! Prova vårt recept på fräsch hallon- och grapefruktsorbet som du enkelt gör i glassmaskin på en smet av frysta hallon, socker, grapefruktjuice och äggvita. Servera gärna glassen i urgröpta grapefruktskal.

  - Hallon- och grapefruktsorbet

  Spara

 • Hasselnötsglass

  Gör din egen glass med smak av hasselnötter – som dessutom går att göras både med och utan glassmaskin. Krämig, svalkande och riktigt god!

  - Hasselnötsglass

  Spara

 • Rabarberglass

  Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.

  - Rabarberglass

  Spara

 • Hallonsorbet

  Härligt läskande och fräsch hemmagjord hallonsorbet, vegansk eller inte det väljer du själv. Den rosa hallonsorbeten gör du i glassmaskin. Vill du ha en vegansk hallonsorbet gör du med kikärtsspad och lönnsirap, men den blir precis lika bra med honung och äggvita. Servera gärna med färska hallon.

  - Hallonsorbet

  Spara

 • Hemmagjord chokladglass

  Den här hemmagjorda chokladglassen kommer du alltid längta efter att göra då den är precis så gräddig och chokladsmakande som en chokladglass ska vara. Chokladglassen som görs i glassmaskin blir magiskt god när den är mättad med god och mörk choklad. Servera gärna din egen chokladglass tillsammans med lite riven mörk choklad.

  - Hemmagjord chokladglass

  Spara

 • Hemmagjord jordgubbsglass

  Smaken på egen jordgubbsglass är helt oslagbar. Det kräver lite förberedelse, då den behöver en stund i kylen för att bli bra, men den tiden är det helt klart värt. Jordgubbsglassen gör du sedan klar i glassmaskinen. Den vackert rosa och hemmagjorda jordgubbsglassen serveras gärna med färska bär.

  - Hemmagjord jordgubbsglass

  Spara

 • Mandelglass med vanilj och krokant

  Mandelglass i glassmaskin blir en fantastiskt god glass som kommer bli din nya mandelglassfavorit. Glassen blir mjölkfri genom att mandeldryck används. God och krispig konsistens får glassen av mandel och strösocker som steks till krokant.

  - Mandelglass med vanilj och krokant

  Spara