Hoppa till sidans innehåll

Svampen står som spön i backen så låt oss bara släppa allt annat och helt fokusera på skogens bästa råvara och sikta in oss på mångas favvorätt - våra 10 bästa svamppizzor.

Elin Nordström
Tips: Här hittar du alla våra pizzarecept

 • Raketpizzan

  Perfekta fredagspizzan! Tortillabröd, färskost med smak av vitlök och fryst svampmix och du har dig en riktigt smarrig pizzamiddag.

  Svamppizza på tortillabröd

 • Vit pizza

  Vit pizza är pizza utan tomatsås. Här ligger fokus på det krämiga och såklart på svampen.

  Pizza Bianca med kastanjechampinjoner, hyvlad halloumi och lufttorkad skinka

 • Hej hösten

  I det här lätta receptet använder du crème fraiche som du smaksätter med vitlök och färsk dragon. På med härlig höstsvamp och riven ost.

  Pizza bianco med svamp, dragon och fänkål

 • Skogens pizza

  Svamp- och ostpizza med skogens örter som smaksättare. Den hemmagjorda pizzadegen förbereds dagen innan. Kirskål och övriga av Skogspizzans vilda växter kan bytas ut mot mangold, spenat och ruccola. Toppa med chèvrekräm så är din pizza komplett.

  Skogspizza

 • Baka in kantarellerna

  Kan man baka in kanatreller i degen för att få en ännu mer maxad svamppizza? Svaret är JA. Den här godingen med schalottenlök, kyckling och creme fraiche är makalöst smarrig!

  Svamppizza med kyckling

 • Skoggsvamp och Folke

  Vem kan motstå en nygräddad varm pizza med smörstekt svamp och gyllene smält ost? Med färdig pizzabotten blir pizzan busenkel att tillaga. Den umamirika svampen balanseras upp av den friska crème fraichen och gifter sig perfekt med den smakrika Folke-osten. Mums!

  Pizza bianco med skoggsvamp och Folke-ost

 • Glutenfritt men inte svampfritt

  Du kanske tror att en pizza måste vila på en stadig grund av bröd. Men det kan vi lova att den inte behöver. Testa att göra den här glutenfria pizzan med portabello, babyspenat och kronärtskockscème.

  Pizza på blomkålsbotten med portabello

 • Färdigknådad!

  Varför krångla till det? Köp färdigkavlad pizzadeg och toppa med smörstekta kantareller, smula getost över och istället för tomatsås klickar du på creme fraiche. Orimligt gott!

  Kantarellpizza med getost

 • Snabb smördegspizza

  Rekordsnabb vegopizza med champinjoner, vällagrad ost och mascarpone på smördeg är både enkel och otroligt god!

  Snabb smördegspizza med svamp

 • Lyxa till det

  Laga lyxig pizza bianco på en enkel hemgjord pizzadeg med magisk topping: mascarpone, kantareller, pancetta och rosmarin. Okomplicerat och ljuvligt gott!

  Pizza bianco med kantareller, pancetta och rosmarin