En Janssons frestelse på julbordet är ett måste för många. Den går att göra på massor av olika sätt. Vegansk, med skinka, en extra lyxig variant eller bara en hederlig klassisk med anjovis. Här listar vi våra bästa Janssons som har fått högst betyg och nya recept som vi tror extra mycket på!

Elin Nordström
Tips: Här hittar du alla recept på Janssons frestelse

  • Frestelsen!

    Inga konstigheter bara en klassisk Jansson. Ljuvligt krämig och med härlig sälta från anjovisen. Tips: Gör din Jansson några veckor i förväg och frys in.

    Janssons frestelse

  • Jansson som paj

    Bort med potatisen och in med pajskalet! Bjud med picklad rödlök som bryter av sältan i pajen med såväl sötma som syra.

    Janssonpaj med picklad rödlök

  • Lyxigt och extra allt tack!

    Janssons frestelse är en given favorit på det varma julbordet. Denna potatisgratäng är en klassisk julrätt som här har fått en uppdatering. Prova vårt lite lyxigare Janssons-recept som innehåller både kaviar och Västerbottensost. Lyxig janssons extra allt

  • Vegansk jansson

    Varför inte göra en vegansk Janssons frestelse i jul? Byt ut grädde mot havregrädde, välj mjölkfritt margarin och vips så är du i hamn med julmat som passar alla.

    Vegansk Janssons frestelse

  • Får det lov att vara en Karlsson?

    Den här varianten på Jansson kallas även för Karlsson. Blev det snurrigt nu? Det är egentligen inte märkvärdigare än att anjovisen har bytts ut mot skinka.

    Skinkjansson