Hoppa till sidans innehåll

Sås till fisk är ett måste! Här har vi samlat 6 favoriter som kommer få dina smaklökar att dansa av lycka.

Caroline Carlander
Tips: Ännu mer recept på sås till fisken? Här finns massor!

 • Rädis- och sockerärtsraita

  Rädis- och sockerärtsraita är en god och lättlagad röra med lite starkare smaker av rädisa och koriander som serveras till grillad fläskkarré eller korv.

  - Rädis- och sockerärtsraita

  Spara

 • Äggsås

  Äggsås är en klassiker som kan rädda vilken oinspirerad fiskmiddag som helst! Värm smör på spisen, vispa ner mjöl, grädde och buljong. Vänd ned hackade kokta ägg och persilja. Servera din äggsås till fisk som torsk eller lax, eller varför inte som sås i en god fiskgratäng?

  - Äggsås

  Spara

 • Ärt- och pepparrotskräm

  Prova göra en egen röra med ärtor och pepparrot. Pepparrotskrämen är god att servera till det mesta, men speciellt till grillat och som topping på fiskburgaren.

  - Ärt- och pepparrotskräm

  Spara

 • Tzatsiki

  Tzatsiki, denna älskade grekiska sås med gurka, vitlök och citron, som passar både kött och fågel. Basen i tzatsikin är grekisk yoghurt och såsen som du serverar kall kan även finna sin plats som dressing till en sallad.

  - Tzatsiki

  Spara

 • Senapskräm

  En oerhört lättlagad och njutbar kall senapskräm, gjord på dijonsenap och crème fraiche. Passar utmärkt till ugnsbakade rotfrukter, lax, grillade rätter eller som dipsås till grönsaker.

  - Senapskräm

  Spara

 • Vitvinssås

  Varsågod – en klassisk vitvinssås som kommer att bli ditt nya hemliga vapen! Vitvinssås passar perfekt till all fisk som lax, torsk och röding. Den här fylliga såsen kompletterar både din omsorgsfullt lagade torskrygg på fest och din pasta med skaldjur en vardagkväll.

  - Vitvinssås

  Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer