Hoppa till sidans innehåll

Säsongen för svensk majs är här! Låt den lysande råvaran ta plats i sex vardagsvänliga rätter som älskas lika mycket av stora som små, som pizza med majs och krämig majssoppa.

Recept Sofia Nilsson Styling Linda Berlin Foto Roland Persson
Tips: Här hittar du fler majsrecept!

 • Fish curry med minimajs

  Fish curry med minimajs

  Här kommer en ny vardagsfavorit! Låt fisk och krispig minimajs ta plats i en kryddig gryta med kokosmjölk smaksatt med röd currypaste, ingefära, lime och thaibasilika.

  - Fish curry med minimajs

  Spara

 • Pizza med majs och fetaost

  Pizza med majs och fetaost

  Majs på pizza? Ja du läste rätt! Denna enkla pizza med inspiration från de mexikanska köket består av färdig pizzadeg som toppas med bland annat majs, fetaost, lime och koriander.

  - Pizza med majs och fetaost

  Spara

 • Nudlar med kimchi och majs

  Nudlar med kimchi och majs

  Vad blir det för mat ikväll? Laga en het nudelrätt med kimchi och majs för en snabb middag på 30 minuter! Toppa med ett stekt ägg, salladslök och sesamfrön.

  - Nudlar med kimchi och majs

  Spara

 • Egg fried rice med majs och kyckling

  Egg fried rice med majs och kyckling

  En rätt med asiatisk touch för hela familjen. Stekt ris med ägg, majs och kyckling är en god vardagsmiddag som dessutom är både enkel och snabb att laga! Perfekt att laga när du har kokt ris över.

  - Egg fried rice med majs och kyckling

  Spara

 • Cacio e pepe med majs

  Cacio e pepe med majs

  Här har vi piffat upp den italienska klassikern cacio pepe med majs som gifter sig utmärkt med den ostiga och peppriga pastan. Den här pastan är en svårslagen vardagsfavorit!

  - Cacio e pepe med majs

  Spara

 • Majs- och potatissoppa med tortillachips

  Majs- och potatissoppa med tortillachips

  En värmande och god soppa med majs och potatis som äts tillsammans med knapriga tortillachips och het sriracha. Perfekt som matlåda dagen efter, bara att toppa med tortillachips vid servering.

  - Majs- och potatissoppa med tortillachips

  Spara