Hoppa till sidans innehåll

Vi frågade Buffés läsare om deras bästa recept på köttbullar och blev överösta av recept som hittills varit hemliga familjerecept. Vi provlagade många, och valde ut läsarnas bästa köttbullerecept. Här är resultatet − sex goda recept som du verkligen borde prova.

Det är tidningen Buffés läsare som har bidragit med de goda recepten. Detta gjordes i samband med en uppmaning om att skicka in sitt bästa recept på köttbullar.

6 köttbullar - läsarnas bästa

 • Köttbullar med trattkantareller

  Med bara sex ingredienser trollar du fram de här goda köttbullarna. Mixa torkade trattisar, blanda med grädde! I med köttfärsen och så bara lite salt och peppar. Smör i pannan och så var det bara att rulla och steka. Superenkelt!

  Kristins köttbullar med trattkantareller

 • Köttbullar på franska

  Här behöver du bara tre ingredienser för att fixa de här saftiga och smakrika köttbullarna. Bara blanda en påse fransk löksoppepulver med crème fraiche. Ner i färsen och sedan är det bara att steka!

  Mamma Kerstins köttbullar

 • Köttbullar med fetaost och salvia

  De här köttbullarna bjuder på en skön touch av medelhavet med en kombo av fetaost och salvia. Och den finhackade löken fräser du innan du blandar i den - då slipper du hårda lökbitar i smeten.

  Maits köttbullar med fetaost och salvia

 • Julköttbullar med leverpastej

  En riktig höjdare som passar extra bra till jul. Ägg, grädde, lite vin och bakad leverpastej ger köttbullar med en rund och fyllig smak. Och de får garanterat även den mest leverskeptiska på fall.

  Arnes julköttbullar med leverpastej

 • Köttbullar med kakao och ansjovis

  Ja, du läste rätt. Kakao och ansjovis kan låta lite udda men vi lovar att de är både spännande och goda i smaken. Speciellt om du är van att skvätta i lite ansjovisspad i din köttbullesmet.

  Birgittas bästa köttbullar

 • Saftiga och mustiga julköttbullar

  Klassiska julkryddor som kryddnejlika och kryddpeppar sätter smak på de här köttbullarna. Och så lite senap och soja som gör dem mustiga i smaken. För att få dem extra saftiga så slår du lite vatten i pannan och ångkokar dem färdiga.

  Simons julköttbullar