Hoppa till sidans innehåll

Gör barnen glada, bjud på en ny ugsnpannkaka varje vecka! Med ett klassiskt grundrecept kan du förvandla denna favorit på ett kick. Dessutom - 5 förslag på goda toppingar, för allt blir godare med lite topping på.

Ellinor Jidenius
RECEPT: Tidningen Buffés grundrecept för en klassisk ugnspannkaka hittar du här! Kan du inte få nog - bläddra bland alla våra recept på ugnspannkaka.

4 mumsiga ugnspannkakor

  • Fläskpannkaka på ett kick

    Under tiden som smeten sväller, passa på att stek 140 g tärnat bacon i ugnen, i samma form som du tänker ha pannkakan i. Häll sedan på smeten och voilà – fläskpannkaka! Addera 1 urkärnat, tärnat äpple för en skön sötsalt brytning.

  • Smyg ner mer näring

    Smörfräs grovriv potatis, morot, palsternacka, skivade jordärtskockor och hackad grönskål eller svartkål i en stekpanna. När grönsakerna har mjuknat något, det tar 5–10 minuter, häller du dem i den ugnssäkra forman och slår över smeten. Grädda enligt grundreceptet.

  • Ugnspannkaka till efterrätt? Ja tack!

    Smaksätt pannkakssmeten med 1/2 tsk vaniljpulver och ytterligare 2 msk strösocker. Grädda enligt grundreceptet. Blötlägg 1 dl gula russin i 1 dl rom medan pannkakan är i ugnen. Låt svalna något och pudra sedan över rejält med florsocker. Servera med romrussinen och lättvispad grädde.

  • Very berry

    Häll pannkakssmeten i formen. Blanda 250 g ricotta med 1 msk florsocker och 1 msk finrivet citronskal. Klicka ut ricottan i formen. Blanda 3 dl frysta bär med 1 msk majsstärkelse och häll överst. Grädda enligt grundreceptet.