Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Gör barnen glada, bjud på en ny ugsnpannkaka varje vecka! Med ett klassiskt grundrecept kan du förvandla denna favorit på ett kick. Dessutom - 5 förslag på goda toppingar, för allt blir godare med lite topping på.

Ellinor Jidenius
RECEPT: Tidningen Buffés grundrecept för en klassisk ugnspannkaka hittar du här! Kan du inte få nog - bläddra bland alla våra recept på ugnspannkaka.

4 mumsiga ugnspannkakor

  • Fläskpannkaka på ett kick

    Under tiden som smeten sväller, passa på att stek 140 g tärnat bacon i ugnen, i samma form som du tänker ha pannkakan i. Häll sedan på smeten och voilà – fläskpannkaka! Addera 1 urkärnat, tärnat äpple för en skön sötsalt brytning.

  • Smyg ner mer näring

    Smörfräs grovriv potatis, morot, palsternacka, skivade jordärtskockor och hackad grönskål eller svartkål i en stekpanna. När grönsakerna har mjuknat något, det tar 5–10 minuter, häller du dem i den ugnssäkra forman och slår över smeten. Grädda enligt grundreceptet.

  • Ugnspannkaka till efterrätt? Ja tack!

    Smaksätt pannkakssmeten med 1/2 tsk vaniljpulver och ytterligare 2 msk strösocker. Grädda enligt grundreceptet. Blötlägg 1 dl gula russin i 1 dl rom medan pannkakan är i ugnen. Låt svalna något och pudra sedan över rejält med florsocker. Servera med romrussinen och lättvispad grädde.

  • Very berry

    Häll pannkakssmeten i formen. Blanda 250 g ricotta med 1 msk florsocker och 1 msk finrivet citronskal. Klicka ut ricottan i formen. Blanda 3 dl frysta bär med 1 msk majsstärkelse och häll överst. Grädda enligt grundreceptet.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer