Hoppa till sidans innehåll

Bara för att man är glutenintolerant behöver man inte vilja äta nyttigt hela tiden. Baka en hederlig småkaka till kaffet nästa gång! Söt och smörig, precis som det ska vara.

Sofie Lundmark
Tips: här hittar du alla glutenfria bröd och kakor

Glutenfritt fika

 • Havrekakor

  Havrekakor

  En riktigt god ”bake-off-kaka” är alltid bra att ha hemma. Blanda ihop degen och förvara rullen i frysen, skiva och grädda efterhand! Här är en spröd och god variant med havre och kardemumma.
  Havrekaka med kardemumma

 • Amaretti

  Amaretti

  Amaretti är underbara små italienska mandelkakor som är så där perfekt knapriga, men samtidigt sega i konsistensen. Du bakar dem enkelt med äggvita, socker och mandelmjöl. Med en skvätt mandellikör blir kakorna extra goda.
  Amaretti - italienska mandelkakor

 • Chokladbiscotti

  Chokladbiscotti

  Grovhackad mörk choklad och finrivet skal av citron ger kakorna fin smak. Bli inte rädd om degen känns kladdig, det ska den vara. Skorporna kommer att bli knapriga och goda när de är klara.
  Biscotti med choklad och citron

 • Minibiskvier

  Minibiskvier

  Till det yttre är detta inget annat är små söta minibiskvier doppade i mörk choklad. Ta en tugga och det guldgula innanmätet blottas – en len smörkräm med tydlig smak av saffran och apelsin.
  Minibiskvier med saffran och apelsin

 • Spröda citronkakor

  Spröda citronkakor

  Gör ett gäng himmelskt goda citronkakor som du kan bjuda på till kaffet. Med några få ingredienser rör du ihop en deg med syrlig citronsmak som du sedan rullar till bollar. Tryck till dina spröda citronkakor före de gräddas. Ljuvligt goda!
  Spröda citronkakor

 • Persiska valnötskakor

  Persiska valnötskakor

  Ett enkelt recept på Gardi - persiska valnötskakor. Kakorna gör du av valnötter, ägg, socker och vaniljsocker. Utsökt att servera till kaffet eller till kalas.
  Persiska valnötskakor - Gardi

 • Schackrutor

  Schackrutor

  Schackrutor är en av våra mest klassiska småkakor som gör sig utmärkt på kakfatet med sitt snygga mönster. Dessa glutenfria är minst lika goda som originalet!
  Glutenfria schackrutor