Glass

Topping till glass

Glasstopping är något som många just nu pysslar med där hemma. Oavsett om det gäller en spröd maräng eller en klibbig men orimligt god och saltig pecankolasås så kan vi komma överens om en grej: ALL glass blir godare med topping.
Här hittar du alla våra glassrecept.

Till att börja med...

Om du vill gå över alla rimliga gränser när det kommer till glasstoppings så är vår varma rekommendation att du tar precis allt vi nu kommer att tipsa om i glasstoppings-väg och bara tjoffar ner det i skålen, rör runt lite och så slukar du allt med en stor, greppvänlig sked/slev.

  1. Kikärtsmaränger utan ägg

    1. Kikärtsmaränger utan ägg

    Betyg 3.6 av 5.
    175 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer.

    Om du vill göra veganska maränger så har du ett utomordentligt recept här. I dessa sötnosar använder vi kikärtsspad och de blir precis lika spröda som den äggiga varianten.

    Kikärtsmaränger utan ägg
  2. Chokladsås

    2. Chokladsås

    Betyg 4.4 av 5.
    1162 personer har röstat
    Receptet har 77 kommentarer.

    Tillhör du team kolasås eller team choklad? Eller tycker du att frågan är helt orimlig pga att båda är ju lika goda. Såsens krämighet och smak kommer från smör, kakao, sirap, socker och grädde.

    Chokladsås
  3. Salt kolasås

    3. Salt kolasås

    Betyg 3.9 av 5.
    48 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    Gör egen salt kolasås, eller salted caramel, som sätter guldkant på glass och desserter! Den goda sötsalta kolasåsen gör du enkelt med bara 4 ingredienser: socker, grädde, sirap och flingsalt.

    Salt kolasås
  4. Maränger (grundrecept)

    4. Maränger (grundrecept)

    Betyg 4.1 av 5.
    636 personer har röstat
    Receptet har 45 kommentarer.

    Vi lovar, nu har du kastat din sista plåt med misslyckade maränger. Efter ett gediget test kan vi lova att du med Buffémetoden lyckas med marängerna varje gång. NU GÖR VI MARÄNGSVISS HÖRRNI!

    Maränger (grundrecept)
  5. Fras med ingefära

    5. Fras med ingefära

    Betyg 4.3 av 5.
    4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Om du tycker att ingefära passar till allt inklusive som topping på glassen så ska du testa den här. Havregryn som rostas frasiga i stekpannan och som får lite sting av ingefäran.

    Fras med ingefära
  6. Salt pecankola med vaniljglass

    6. Salt pecankola med vaniljglass

    Betyg 4.6 av 5.
    179 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer.

    Någon ge oss en dreggelsjal för vi klarar inte av detta goda som vi nu ska berätta om. Koka ihop smör, muscovadosocker och grädde till en ljuvlig kolasås smaksatt med pecannötter och flingsalt. Häll såsen på valfri glass och... ja det finns inget bättre ord för detta - NJUT.

    Salt pecankola med vaniljglass
  7. Fyllda maränger med hasselnötskola

    7. Fyllda maränger med hasselnötskola

    Betyg 4.4 av 5.
    5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Alltså maränger är ju gott till glass, det vet du ju redan. Men har du testat FYLLDA MARÄNGER? Oj oj oj. Dessa godingar har en gömma av hasselnötskola och är helt enkelt otroliga.

    Fyllda maränger med hasselnötskola
  8. Elinas kolasås

    8. Elinas kolasås

    Betyg 3.8 av 5.
    191 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer.

    Om det hade varit okej att bada i kolasås så hade vi gjort det. Den här såsen kan du hälla på din glass eller dricka direkt ur ett glas. Det borde vara straffbart att vara så här god.

    Elinas kolasås
  9. Kanderade nötter

    9. Kanderade nötter

    Betyg 2.7 av 5.
    55 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Kanderade nötter låter som ljuv musik i våra öron. Dessa sockerklibbiga delikatesser passar utmärkt som topping på glassen.

    Kanderade nötter
  10. Havreflarn med citronsmörkräm

    10. Havreflarn med citronsmörkräm

    Betyg 4.2 av 5.
    98 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Om du ännu inte har testat att smula kopiösa mängder havreflarn på glass så är det hög tid nu. Du kommer storkna på grund av så gott.

    Havreflarn med citronsmörkräm
  11. Hasselnötskrokant

    11. Hasselnötskrokant

    Betyg 3.6 av 5.
    12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Glass till efterrätt funkar alltid! För att göra glassen ännu godare föreslår vi att du adderar knaprig hasselnötskrokant som topping. Enkelt att göra och så mycket roligare än färdigköpt strössel. Tre enkla ingredienser för succé – strösocker, smör och hasselnötter.

    Hasselnötskrokant
  12. Chokladsås som stelnar

    12. Chokladsås som stelnar

    Betyg 4.4 av 5.
    12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Om du gillar chokladsås som stelnar när du häller den på glassen så ska du röra ihop den här goda!

    Chokladsås som stelnar

Artiklar (1516)

Glassigt!

Vad är gelato?

Gelato är det italienska ordet för glass. Ändå är det ganska stor skillnad mellan gelato och vanlig glass. Men vad är egentligen skillnaden? Och hur gör man gelato? Här reder vi ut allt du vill veta om äkta italiensk glass.

Hooked on a filing

Toppa din yoghurt

Ut med flingorna, in med god yoghurt topping! Variera frukosten och gör yoghurten nyttigare

Uppgradera korven

En perfekt korv med bröd

Hur gillar du din korv med bröd? Se tips på tillbehör, bröd och toppings bland annat.

En het potatis

Toppa bakpotatisen

Billig, enkel att laga och älskad av hela familjen? Bakad potatis med goda toppings!

Extra krispigt!

Toppa din smoothie

Vi bjuder på recept som toppar din smoothie, gör den ännu godare och nyttigare!