Ägghalvor med goda toppings är ett måste till buffébordet! Här bjuder vi på några med klassiska smaker, såsom skagen och remoulad, samt några lite överraskande såsom svampcrème och päronmajonnäs med mynta och lime.

Recept: Redaktionen samt Emma Persson (praktikant) Foto: Lennart Weibull
Kan du inte få nog av ägg? Här hittar du alla våra recept med ägg.

10 härliga ägghalvor

  • Svampcrème

    Svampcrème

    Superenkelt och smakrikt.
    Fördela 200 g färskost med kantarellsmak på 10 ägghalvor. Toppa med finhackad rödlök.

  • Matjessillröra

    Matjessillröra

    Klassiska smaker som mättar.
    Häll av och hacka 1 burk matjessill (200 g). Fördela hacket på 10 ägghalvor. Toppa med gräddfil, finskuren gräslök och smulat hårt bröd.

  • Remouladägg

    Remouladägg

    Kräm, krisp och syra.
    Blanda 1 dl finhackade pickles, ½ dl majonnäs, 1 tsk curry och ½ tärnat äpple. Fördela på 10 ägghalvor.

  • Äggröra & gräslök

    Äggröra & gräslök

    Dubbel ägglycka.
    Vispa ihop 2 ägg, ½ dl vispgrädde, ½ krm salt och ½ krm peppar. Smält 1 msk smör på medelvärme i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör med en visp tills äggröran är krämig. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med finskuren gräslök.

  • Ägghalva skagen

    Ägghalva skagen

    Hyllning till Tore Wretman 100 år.
    Blanda 100 g skalade, grovhackade räkor med 1 dl majonnäs, 1 msk finriven pepparrot och 2 msk finskuren dill. Salta och peppra. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med dill.

  • Senapssill med fänkål

    Senapssill med fänkål

    Krispig favorit.
    Skär 1 burk senapssill (ca 200 g) i mindre bitar. Stek 1 dl mixad kavring knaprig i 2 msk smör. Fördela sillen på 10 ägghalvor. Toppa med tunt hyvlad fänkål och kavringssmul.

  • Lax, kapris & citron

    Lax, kapris & citron

    Sköna påsksmaker.
    Bryt 100 g varmrökt lax i mindre bitar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk små kapris och 1 tsk finrivet citronskal. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med finrivet citronskal.

  • Kaviar, rödlök & krisp

    Kaviar, rödlök & krisp

    Snabbt, enkelt och smakrikt.
    Klicka på ca ½ msk kaviar på varje ägghalva. Toppa med finhackad rödlök och en liten bit finncrisp.

  • Avokado med ädelost

    Avokado med ädelost

    Överraskande god.
    Mosa 1 urgröpt avokado grovt. Blanda med 80 g smulad ädelost. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med räkor.

  • Päron med mynta & lime

    Päron med mynta & lime

    Oväntad kombo som gör succé.
    Kärna ur och skär 1 päron i små tärningar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk finhackad mynta, 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk färskpressad limejuice. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med mynta.