Hoppa till sidans innehåll

Letar du inspiration till påskbordet? Då har du absolut inte kommit rätt. Men om du vill försvinna bort för en stund och förfäras över hur fult det kan bli när man fotar mat så är detta artikeln för dig.

Elin Nordström

  • Kex med Västerbottensost och dijonsenap

    Ingen påsk utan snittar! Vill du servera något som får dina gäster att tappa hoppet om precis allt så servera dessa råfula pjäser. Rensteken rullar du till formen av gamla cigarrer och så travar du fram till sällskapet och slänger fram dem i total tystnad.

    - Kex med Västerbottensost och dijonsenap

    Spara

  • Koka ägg

    Om du redan har gett upp kan du ju fira påsk genom att koka ett ägg. Du behöver: ägg, vatten och salt. Hejdå.

    - Koka ägg

    Spara

  • Tonfiskägg

    Låt oss presentera kung Äggvar. Vi hittade honom i strandbrynet vid Böda strand. Han var trött och medtagen efter en lång resa från Äggland. Nu har han duschat, satt på sig sin beiga rock och krönt huvudet med ett kaviarstop.

    - Tonfiskägg

    Spara

  • Sill Aurora

    "Jättegott på knäckemackan"....Sa ingen någonsin.

    - Sill Aurora

    Spara

  • Påskdipp

    Med på Äggvars resa fanns hans jätteobehagliga dippspindel Sven. Han hade glömt sina åksjuketabletter och blev megasjösjuk, därav den extremt gröna hudtonen.

    - Påskdipp

    Spara

  • Nubberöra à la Lascha

    Lascha ringde och ville ha tillbaka sina lyktstolpar som han staplat sin nubberöra på.

    - Nubberöra à la Lascha

    Spara

  • Äggsallad på kex med krispig anjovis

    Ni vet allt det här med rymdfarkoster och typ "är vi ensamma i universum" och "såg jag inte något skumt flyga förbi på himlen". Nu kan vi sluta fundera för en farkost landade precis i vår äggsallad.

    - Äggsallad på kex med krispig anjovis

    Spara

  • Krämig choklad med pumpakärnor

    Efterrätt säger du? GRINCHENGRÖN chokladmoss och tveksamma persikor (på riktigt, vad gör dom ens där?) säger vi. Servera med pumpakärnor och ät under total tystnad.

    - Krämig choklad med pumpakärnor

    Spara

  • Rödlökssill med balsamvinäger och honung

    Året var 2007 och tre modiga människor skulle bestiga Mount Sillster i Norge. Det häpnadsväckande med det här äventyret var att ingen av bergsklättrarna hade syrgas med sig. Som tur var var de tillräckligt erfarna för att förstå att det var livsviktigt att surra röda rödlöksrep längst bergsväggarna för att på så sätt ta sig i mål. Ni kan se hela dokumentären på linjär-tv om en vecka.

    - Rödlökssill med balsamvinäger och honung

    Spara