Lifehack!

Så pimpar du fryspizzan

Om du tycker att fryspizza i sitt ursprungsskick är lite tråkig så finns det en massa sätt du kan pimpa den på. Här ger vi dig tips på ingredienser som kommer ge din bästa maträtt en värdig uppgradering.
TIPS: Älskar du pizza? Här har du vattnas-i-munnen- recept på smarriga pizzor

Pimpa pizzan

 

  • Ryggbiff

    Ryggbiff

    Skiva tunna bitar av köttet och lägg på fryspizzan. In i ugnen och när pizzan är klar kommer köttet också att vara det. Strössla över lite flingsalt och vips så har du en uppgraderad och ännu godare pizza.

  • Olika sorters svampar

    Olika sorters svampar

    Det här är en favorit och något som också är billigt men som genast gör din pizza ännu mer smakrik. Skiva champinjoner och portabellosvamp, stek i olja och pressa över en vitlöksklyfta. Salta och peppra och när pizzan är klar lägger du på svampen och eventuellt kan du riva över lite parmesanost. Varför inte liksom? Ost på ost är ju aldrig fel…

  • Chili och vitlök

    Chili och vitlök

    Den här kombinationen får smaklökarna att krulla sig. Stek chili och vitlök i en het panna med olivolja. Lägg sedan på pizzan och njut.

  • Ost på ost på ost

    Ost på ost på ost

    Nej vi kan inte få nog av ost och framförallt inte på en pizza. Testa att lägga en lagrad hårdost så som västerbottensost eller en kristallig grüyere och så lite extra mozzarellaost. Skjutsa in i ugnen och du kommer få en smarrigare pizzaupplevelse. Om du gillar ostar med sting passar en kraftfull grönmögelost utmärkt.

  • Nötter, chèvre och honung

    Nötter, chèvre och honung

    Lägg valnötter, chèvreost på din fryspizza. Tillaga i ugnen och när pizzan är klar ringlar du honung över. Helt ljuvligt gott!

  • Syrlig fetaost, oljiga oliver och söta tomater. Mums! Och som topping på en fryspizza blir det en smakexplosion utan dess like. Garnera pizzan och in i ugnen. Om du vill lyxa till den ännu mer kan du även lägga på några kronärtskockshjärtan.

Varför äter vi pizzasallad?

Det här med att vi i Sverige äter strimlad vitkål i olja, vinäger och svartpeppar till vår pizza kan man ju fundera över. "Sägnen" säger att vi började servera pizzasallad i samma veva som pizzan kom till Sverige på 60-talet. Till en början brukade man få en tomatsallad men i och med att tomaterna inte smakade så mycket under vinterhalvåret och även var svåra att få tag på så började man istället att riva vitkål. Nu är det standard på de flesta pizzerior att få med sig hem en liten burk med den här salladen och de flesta tycker nog att den smakar ganska så gott. 

Var pizzasalladen ursprungligen kommer från? Man tror att den har balkanskt ursprung.

Artiklar (1543)

Enkelt!

Fynda i frysen

Från kött och fisk till frukt och grönt! Släng ihop goda vardagsrätter med frysta råvaror.

Tänk enkelt!

Enkla tacosvarianter

Tacos går att variera i det oändliga! Här är recept som tar max 15 minuter att förbereda.

Matskola!

Frysta grönsaker

Här får du snabba och goda tips och recept på frysta grönsaker!

Smarrigt, snabbt och superenkelt!

Nutellapizza, så gör du!

Gör enkelt den supergoda nutellapizzan med smördeg eller filodeg, toppad med frukt och bär

Nyttigare vardag med barn

Få barn att äta grönsaker

Hur får man barn att äta grönsaker? Kolla in våra tips och recept med gömda grönsaker!

Gott & enkelt

Enkla rätter med räkor

Vi tipsar om goda och enkla recept med räkor som passar bra för trötta vardagskvällar!