Hoppa till sidans innehåll

Om du tycker att fryspizza i sitt ursprungsskick är lite tråkig så finns det en massa sätt du kan pimpa den på. Här ger vi dig tips på ingredienser som kommer ge din bästa maträtt en värdig uppgradering.

Elin Nordström
TIPS: Älskar du pizza? Här har du vattnas-i-munnen-recept på smarriga pizzor som garanterat kommer få vilken pizzahatare som helst att ändra uppfattning.

 • Ryggbiff

  Ryggbiff

  Skiva tunna bitar av köttet och lägg på fryspizzan. In i ugnen och när pizzan är klar kommer köttet också att vara det. Strössla över lite flingsalt och vips så har du en uppgraderad och ännu godare pizza.

 • Olika sorters svampar

  Olika sorters svampar

  Det här är en favorit och något som också är billigt men som genast gör din pizza ännu mer smakrik. Skiva champinjoner och portabellosvamp, stek i olja och pressa över en vitlöksklyfta. Salta och peppra och när pizzan är klar lägger du på svampen och eventuellt kan du riva över lite parmesanost. Varför inte liksom? Ost på ost är ju aldrig fel…

 • Chili och vitlök

  Chili och vitlök

  Den här kombinationen får smaklökarna att krulla sig. Stek chili och vitlök i en het panna med olivolja. Lägg sedan på pizzan och njut.

 • Ost på ost på ost

  Ost på ost på ost

  Nej vi kan inte få nog av ost och framförallt inte på en pizza. Testa att lägga en lagrad hårdost så som västerbottensost eller en kristallig grüyere och så lite extra mozzarellaost. Skjutsa in i ugnen och du kommer få en smarrigare pizzaupplevelse. Om du gillar ostar med sting passar en kraftfull grönmögelost utmärkt.

 • Nötter, chèvre och honung

  Nötter, chèvre och honung

  Lägg valnötter, chèvreost på din fryspizza. Tillaga i ugnen och när pizzan är klar ringlar du honung över. Helt ljuvligt gott!

 • Fetaost, oliver och tomat

  Fetaost, oliver och tomat

  Syrlig fetaost, oljiga oliver och söta tomater. Mums! Och som topping på en fryspizza blir det en smakexplosion utan dess like. Garnera pizzan och in i ugnen. Om du vill lyxa till den ännu mer kan du även lägga på några kronärtskockshjärtan.