Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Fruktsallad med mango och ananas är en enkel, nyttig och jättegod efterrätt. Servera fruktsalladen med en krämig yoghurt smaksatt med honung och passionsfrukt. Här visar vi hur du tärnar upp mangon och ananasen.

  • Börja med att ta fram alla ingredienser. När man ska skära en fruktsallad är det vikigt med en vass, lagom stor kniv som känns stadig att hålla i handen.

  • Dela mangon i tre delar. Kärnan i mango är platt så ställ den på högkant och skär på varsin sida om kärnan. En bred mittbit blir kvar med kärnan i. TIPS! Skär bort en skiva i botten så står mangon stadigare.

  • Skåra ett rutmönster i fruktköttet ända ner till skalet, men inte igenom på de två halvorna. Vänd sedan ut och in på halvorna så fruktköttet buktar utåt.

  • Skär av tärningarna av varje halva med en sked. Ta bort skalet på mittbiten och tärna fruktköttet vid kärnan så gott det går.

  • Skär av toppen där bladen sitter och botten av ananasen. Ställ upp ananasen och skär bort skalet runt om.

  • Dela ananasen i klyftor och skär bort den hårda mittstocken.

  • Tärna ananasen. Rensa jordgubbarna, ta bort stjälken och bladen. Dela jordgubbarna i fyra delar.

  • Rör ihop yoghurten honungen. Halvera passionsfrukterna och tryck ut kärnorna i yoghurten. Använd en sked att skrapa ur det sista om det behövs. Rör ihop.

  • Blanda frukttärningarna och fördela i portionsglas. Toppa med yoghurten. Servera. Vill du kan du strössla på rostade kokosflingor också.