Hoppa till sidans innehåll

De här läckra skapelserna ser både lyxiga och avancerade ut men är egentligen bara råstekt potatis.

Så här gör du

  • Riv

    Riv den skalade potatisen i matberedare eller på den grova sidan av rivjärnet. Krama ur överflödig vätska ur den rivna potatisen.

  • Stek

    Värm olja i en panna och lägg ner den rivna potatisen som portionsstora plättar. Stek i omgångar och låt dem droppa av på hushållspapper efter stekning.

6 olika rårakor och toppings

  • Rödbetsrårakor med getost

    Rödbetsrårakor med getost

    Blanda ut rårakorna med rödbetor och palsternacka för mer smak och vacker färg. Servera med getostkräm för en smakrik fullträff.

    Rödbetsrårakor med getostcréme

  • Halloumiråraka med avokado

    Halloumiråraka med avokado

    Men riven halloumi i rårakan blir den extra smakrik och krispig. Dessutom håller den ihop bättre. Toppa med avokado och en klick yoghurt och vips så har du den perfekta förrätten.

    Potatis- och halloumiråraka

  • Rödbetsråraka med ädelost

    Rödbetsråraka med ädelost

    Rödbeta i smeten ger en jordigare och lite sötare smak som passar strålande med just salta ostar och nötter.

    Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter

  • Lyxigt bogfläsk

    Lyxigt bogfläsk

    En klassisk råraka med lyxigt bogfläsk som fått smak av honung och kummin, äpple och persilja.

    Klassisk råraka med fläsk och syrliga äpplen

  • Dillråraka med skaldjur

    Dillråraka med skaldjur

    Skaldjuren passar utmärkt på en dillsmakande råraka som toppas med sallad och tomatmajonnäs.

    Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

  • Ärtstomp och tångkaviar

    Ärtstomp och tångkaviar

    Det söta ärtstompet bryter av fint mot de frasiga gyllene rårakorna och tångcaviarens sälta. Toppa med en klick créme fraiche, grön och finhackad gräslök.

    Råraka med krämigt ärtstomp och tångkaviar

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer