Hoppa till sidans innehåll

Vad passar bättre än en fräsch efterrätt att avsluta middagen med? Fruktig sorbet, värig pavlova och syrlig citrussallad. Här finns något fräscht och gott för alla, stora som små!

  • Citrussallad med mangosorbet och pistagenötter

    Citrussallad med mangosorbet och pistagenötter

    Denna citrussallad är perfekt när man är sugen på en enkel och fräsch efterrätt. Skiva och filea grapefrukt, apelsin och mango, ringla över marinerade russin och passionsfrukter och servera med en kula mangosorbet och pistagenötter.

    - Citrussallad med mangosorbet och pistagenötter

    Spara

  • Vindruvsglass

    Vindruvsglass

    Härligt, fräsch glass som du enkelt gör själv. Vindruvsglassen kräver lite tid i frysen men är väl värd att vänta på. Mixa vindruvorna i en matberedare, rör ner grädden och frys glassen några timmar. Servera gärna vindruvsglassen med lite extra honung.

    - Vindruvsglass

    Spara

  • Melonsorbet

    Melonsorbet

    Sugen på att göra egen glass? Uppfriskande melonsorbet är svalkande och enkel att göra hemma – helt utan både glassmaskin och tillsatt socker! Mixa fryst melon och smaksätt med lime och honung. Toppa med rostad riven kokos och mynta.

    - Melonsorbet

    Spara

  • Granité på citrus med crème fraiche och maräng

    Granité på citrus med crème fraiche och maräng

    Sugen på en fräsch efterrätt? Gör granité av saftig citrus och servera med frisk crème fraiche och flarn av hemgjord maräng kryddad med svartpeppar. En oväntad och magiskt god smakkombination som garanterat gör succé hos gästerna!

    - Granité på citrus med crème fraiche och maräng

    Spara

  • Mangomousse

    Mangomousse

    Vackert gul och försvinnande god är mangomoussen som du enkelt gör med frysta mangotärningar och mangodryck. Några timmar i kylen och efterrätten är klar att servera, gärna med lite mynta och limeskal på toppen.

    - Mangomousse

    Spara

  • Peach Melba-krans med maräng och kanderad mandel

    Peach Melba-krans med maräng och kanderad mandel

    En flört med den klassiska hallon- och persikodesserten Peach Melba, men uppdaterad med maränger och kanderad mandel. Lägg upp i form av en vacker krans, det blir extra effektfullt och inbjudande. Satsa på en riktigt god vaniljglass med äkta vanilj i.

    - Peach Melba-krans med maräng och kanderad mandel

    Spara

  • Minipavlova med sesam och mango

    Minipavlova med sesam och mango

    En ljuvligt somrig och sötsyrlig dessert som passar perfekt till allt från vårfest till studentbuffé eller midsommarfirande! Pavlovas i portionsstorlek med smak av sesam toppas med en syrlig kräm av crème fraiche, hackad mango och passionsfrukt.

    - Minipavlova med sesam och mango

    Spara

  • Gurka med granité och dillglass

    Gurka med granité och dillglass

    Gurka i olika former är en uppfriskande och överraskande dessert. Gurkgranitén blir som en isglass eller sorbet och passar perfekt tillsammans med den krämiga dillglassen och krispiga gurkbitar. Receptet kommer från Fotografiska museets restaurang.

    - Gurka med granité och dillglass

    Spara