Sommarens fotbollsmästerskap i Frankrike är i full gång. Bänka dig i tv-soffan med franska bistrorecept som får det att vattnas i munnen. Det blir bland annat friterad broccoli med tryffelaioli, tarte flambée, färskostfyllda tomater och en riktigt smarrig croque madame.

Recept Danyel Couet Styling Linda Berlin Foto Petter Bäcklund
Tips: Här hittar du alla våra recept på tilltugg!

 • Croque Madame

  Croque Madame

  Croque Madame är en variant på Croque Monsieur där ett stekt ägg läggs på toppen av den grillade mackan. Vårt recept på Croque Madame är ett klassiskt sådant som görs med béchamelsås. Den grillade smörgåsen får smak av två sorters ost, rökt skinka och dijonsenap.

  - Croque Madame

  Spara

 • Tomat med fromage frais och gräslök

  Tomat med fromage frais och gräslök

  Prova ett gott och lite annorlunda tillbehör som passar både som tilltugg eller förrätt: fyllda småtomater med feta- och färskostkräm toppade med finskuren gräslök. Tjusigt, enkelt och riktigt gott!

  - Tomat med fromage frais och gräslök

  Spara

 • Chèvre biscuits med persika och honung

  Chèvre biscuits med persika och honung

  Servera chèvre biscuits som krispiga snittar eller tilltugg! Tunt skivad baguette rostas i ugn och toppas med chèvre och honungsmarinerad persika. Kombinationen av sött och salt är ljuvlig.

  - Chèvre biscuits med persika och honung

  Spara

 • Friterad broccoli med tryffelaioli

  Friterad broccoli med tryffelaioli

  Broccolin blir alldeles krispig och frasig när den friteras precis som den är. Med en magisk tryffelaioli till är den friterade broccolin perfekt som ett lite lyxigare snack eller tillbehör.

  - Friterad broccoli med tryffelaioli

  Spara

 • Pommes gruyère med jalapeño

  Pommes gruyère med jalapeño

  Ostiga pommes frites är comfort food när den är som bäst! Krispiga pommes serveras med en smakrik ostsås av majonnäs, jalapeño och gruyèreost som mixas slät. Perfekt när du vill göra en lite hetare variant av cheese fries hemma.

  - Pommes gruyère med jalapeño

  Spara

 • Tarte flambée

  Tarte flambée

  Tarte flambée är den franska motsvarigheten till pizza eller flatbread: tunt kavlad deg toppad med godsaker, som exempelvis smakrik ost och härliga grönsaker. I vårt recept använder vi en färdig pizzadeg, fyller pizzan med kyckling och grönkål.

  - Tarte flambée

  Spara