Hoppa till sidans innehåll

Visst blir man sugen på brödrätter som piroger och pita? Här lagar vi fyra goda rätter med bröd i huvudrollen för vinterns alla tillfällen!

Recept Lisa Lemke Styling Tove Nilsson och Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Emma Shevtzoff
Tips: Vill du baka eget bröd? Här hittar du alla våra recept på bröd!

  • Panzanella med rostad sötpotatis och grönkål

    Panzanella med rostad sötpotatis och grönkål

    Panzanella är en italiensk sallad som kännetecknas av de goda stora bitarna bröd. Prova en vintrig variant med rostad sötpotatis, ädelost, dadlar, mandel och grönkål.

    - Panzanella med rostad sötpotatis och grönkål

    Spara

  • Kyckling i pitabröd med garam masala och kålsallad

    Kyckling i pitabröd med garam masala och kålsallad

    Servera garam masala-kryddad kyckling i pitabröd med krispig kålsallad på rödkål och fräsch yoghurtsås med mynta. En riktigt god middag som uppskattas av hela familjen!

    - Kyckling i pitabröd med garam masala och kålsallad

    Spara

  • Tunnbrödsrulle med lax, senapspotatis och gremolata med gurka

    Tunnbrödsrulle med lax, senapspotatis och gremolata med gurka

    Klassikern tunnbrödsrulle går alltid hem! Servera tunnbrödsrullen fylld med lax, potatissallad med kapris och smak av senap samt en frisk gurksallad med örtig gremolata.

    - Tunnbrödsrulle med lax, senapspotatis och gremolata med gurka

    Spara

  • Empanadas med kryddig lammfärs och russin

    Empanadas med kryddig lammfärs och russin

    Empanadas är en typ av smarriga köttfärspiroger, här gör vi dem med en fyllning av bland annat kryddig lammfärs med smak av koriander, kardemumma och kanel. Servera gärna dessa empanadas med en het chilisås.

    - Empanadas med kryddig lammfärs och russin

    Spara