Hoppa till sidans innehåll

Laga en stor eller två små fläskkarréer i ugn dag ett och ät med färdig svampsås. Resten räcker till för att omvandla till ytterligare två middagar. Vardagssmart!

Recept & styling Ylva Bergqvist Foto: Lennart Weibull
Tips: Sugen på ännu mer inspiration för vad du kan laga? Här samlas alla recept med fläskkarré!

 • Grundrecept - Fläskkarré

  Grundrecept - Fläskkarré

  Gör ett ”storkok” helbakad fläskkarré med vitlök och citrongräs! Sedan har du mat för flera dagar. Söndag kanske är en bra dag för storkoket?
  Ingefärsbakad fläskkarré

 • Dag 1 - Klassisk karré med svampsås

  Dag 1 - Klassisk karré med svampsås

  En lyxig vardagsrätt eller hjärtlig söndagsmiddag, förenklad med hjälp av färdig svampsås. De ugnsrostade rotfrukterna blir härligt söta och mjuka i ugnen och passar fint med den vitlöks- och citrusdoftande karrén.
  Fläskkarré med svampsås och rostade rotfrukter

 • Dag 2 - Asiatisk nudelsallad

  Dag 2 - Asiatisk nudelsallad

  Denna snabba och matiga nudelsallad med fläskkarré får crunch av jordnötter, romansallad och gröna sojabönor. Färsk koriander och en dressing på japansk soja och risvinäger förstärker den asiatiska kryddningen. Servera på stort fat - mumsigt värre!
  Nudelsallad med ingefärsbakad fläskkarré

 • Dag 3 - Vietnamesisk lyxmacka

  Dag 3 - Vietnamesisk lyxmacka

  Bahn Mi är en trendiga vietnamesisk macka som serveras i baguette med massa godsaker. Kombinationen karré, leverpastej och picklad gurka är en smakrik hit som får extra krydda av srirachamajonnäs och koriander. En rolig rätt med smaker som gifter sig på ett utomordentligt sätt!
  Bahn mi - vietnamesisk macka