Hoppa till sidans innehåll

Om du vill göra något extremt gott i sommar samtidigt som du använder grillen så ska du testa att stoppa ner fisk och andra göttigheter i folie. Här ger vi dig våra 5 smarrigaste fisk i folie-recept. Låt sommaren börja!

Elin Nordström
Tips:Här hittar du alla våra fisk i folie-recept

Psst... det går även bra med bakplåts- eller smörpapper istället för folie. Lägg pappret i blöt först så klarar det värmen på grillen bra utan att börja brinna.

 • Medelhavsgrillad torsk med timjan- och citronkräm

  Fisk på grillen är både otroligt gott och enkelt! Gör smarta foliepaket som du fyller med torskfilé och härliga säsongsbaserade primörer som ger fin smak och färg innan du lägger dem på grillen. Serveras med en fräsch citronkräm med smak av timjan, kokt potatis och kryddig ruccola.

  - Medelhavsgrillad torsk med timjan- och citronkräm

  Spara

 • Fiskpaket med kryddsmör och syrad lök

  Fiskpaket är det ultimata receptet för dig som ska grilla och vill laga något enkelt men lyxigt, och dessutom riktigt gott! Här grillas torsk, potatis, spenat och kryddsmör saftiga i paket, och serveras med fräsch syrad rödlök.

  - Fiskpaket med kryddsmör och syrad lök

  Spara

 • Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök

  Gör en smakresa till Italien där torsk och pesto möts. Börja med att dela och strimla tomater och purjolök. Lägg torskbitarna i folieark och fördela grönsakerna och peston över bitarna. Därefter är det rätt in i ugnen. En härlig middag som är färdig på under 30 min.

  - Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök

  Spara

 • Grillad lax i folie

  Grillad lax i folie som trängs med härliga kryddor blir verkligen en smaksensation i sig. Lägg till en god sås, härliga tillbehör och en solig eftermiddag och du har garanterat en sommardag att minnas tillbaka till.

  - Grillad lax i folie

  Spara

 • Torsk i folie med ansjovis, dill och crème fraiche

  Fisk fungerar alldeles utmärkt ihop med – fisk. Torsk med ansjovis, dill och crème fraiche är ett fint sommarrecept för den hungrige. Du ”bakar” fisken i folieark på grillen och serverar med svensk färskpotatis.

  - Torsk i folie med ansjovis, dill och crème fraiche

  Spara

 • Foliebakad röding med krasse- och citronkräm

  Foliebakad röding innebär lite jobb för mycket smak. Perfekt att lägga på grillen! Toppingen består av söta körsbärstomater, salladslök och en härlig citronkräm gjord på smetana, citron och krasse. Drömskt gott ihop med kokt färskpotatis och krispiga sockerärtor.

  - Foliebakad röding med krasse- och citronkräm

  Spara