Hoppa till sidans innehåll

Nu när det är sommar vill vi slå ett slag för att fika utomhus. Här får du tips på hur du gör utomhusfikan lite lyxigare och såklart ett gäng smarriga recept perfekta för utefikan.

Artikel i samarbete med Löfbergs. Text: Alexandra Holm

Tips för en lyckad utefika

 • Duka lyxigt även ute

  Skippa plastmuggar och engångstallrikar och ta med finporslinet och en fin duk ut istället.

 • Packa fikakorgen smart

  Packa in porslinet tåligt genom att använda duken och inte låta några porslinsytor vidröra varandra. Lägg kopparna högst upp i fikakorgen. Kom också ihåg att ta med två påsar, en för skräp och en för använda tallrikar, bestick och koppar.

 • Koka kaffet utomhus

  Har du möjlighet vill vi slå ett slag för att skippa den färdiga kaffetermosen och koka kaffet över öppen eld ute. Då får ni både ett gott nykokt kaffe och en härlig upplevelse!

 • Fika med kalla kaffedrinkar

  En varm sommardag är det nice med kalla kaffedrinkar istället för varma. Med kallbryggt kaffe får du fram fantastiska smaker som passar bra både till sötma och syra. En kanna kaffesangria med cold brew och generöst med frukt i är ett gott och alkoholfritt alternativ till fikat! Här hittar du sommarens godaste kaffedrinkar.

Recept för utefikan

 • Macaron med kaffe och choklad

  Macaron med kaffe och choklad

  Macarons är små lyxig marängkakor som är perfekta att ha med på utefikan. Det är ett bakverk som går utmärkt att baka i förväg och frysa in då de tinar på nån minut. Dessa macarons har en härlig chokladfyllning med smak av kaffe och förgylller vilken fikastund som helst.

  - Macaron med kaffe och choklad

  Spara

 • Iskaffe

  Iskaffe

  Frys in överblivet kaffe i isbitar och ha på lager i frysen, passar perfekt när du ska göra iskaffe. Brygg starkt kaffe, blanda med farinsocker och låt det svalna. Skaka kaffe, mjölk och grädde och häll upp i glas med isbitar, klart att servera ett gott iskaffe.

  - Iskaffe

  Spara

 • Espressopannacotta

  Espressopannacotta

  En klassisk efterrätt som vi här smaksatt med espresso. Pannacotta är enkelt att tillaga och går dessutom alldeles utmärkt att förbereda dagen innan. Förvara i kylen över natten i fina glasburkar så blir det enkelt att ta med sig pannacottan ut till fikat sen!

  - Espressopannacotta

  Spara

 • Chokladbollstårta med kaffe

  Chokladbollstårta med kaffe

  Smarrig, lättbakad och festlig chokladbollstårta för det större sällskapet. En given favorit både för stora och små. Dekorera med hela chokladbollar och rostad kokos för extra finess!

  - Chokladbollstårta med kaffe

  Spara

 • Kolakakor med kaffe och choklad

  Kolakakor med kaffe och choklad

  Sugen på att baka någonting gott men enkelt till utefikan? Gör då dessa supergoda kolasnittar som ör toppade med mörk choklad och hackade kaffebönor. Perfekt sötsak som är enkel att packa med sig, slå gärna in snittarna i ett bakplåtspapper!

  - Kolakakor med kaffe och choklad

  Spara

 • Kladdkakemuffins banan & choklad

  Kladdkakemuffins banan & choklad

  Denna smidiga och portabla variant av kladdkaka i muffinsform är perfekt för utefikan. Den hemliga ingrediensen? Bananskivor nedtryckta i muffinsmeten. Resultatet blir en genialisk kombination av banan och ljuvligt kladdig choklad.

  - Kladdkakemuffins banan & choklad

  Spara