Hoppa till sidans innehåll

Att mätta många hungriga magar är inte alltid det lättaste. Som tur är finns det mat som är enkel att förbereda och bara gottar till sig om den får stå ett par dagar. Bjud på härligt storkalas med smakrik kycklinggryta i fokus!

Recept Alexandra Vikström Styling Charlotta Norlén Foto Magnus Skoglöf
Tips: Här hittar du alla våra recept på grytor.

Vårig meny till många gäster

 • Limoncellobubbel

  Limoncellobubbel

  Denna fräscha drink med prosecco, den italienska citronlikören limoncello, färsk citron och mynta är finemang att bjuda till många. Blanda bara alla ingredienser i en stor kanna och häll upp på glas.
  Tips! Välj alkoholfritt vitt mousserande vin och blanda med koncentrerad citrondryck i stället för limoncello för en alkoholfri variant.

  Limoncellobubbel med mynta

 • Kycklinggryta med fänkål

  Kycklinggryta med fänkål

  Denna kycklinggryta med fänkål och vitt vin är mustig, fräsch och enkel att förbereda. Bönor, grädde och ett helt gäng grönsaker gör den mättande och mumsig.

  Kycklinggryta med fänkål och vitt vin

 • Färskost med parmesan

  Färskost med parmesan

  Piffa till naturell färskost med riven parmesan, syrlig citron och färsk oregano. Servera till surdegsbröd eller förgyll grytan med en klick vid servering.
  Tips! Visste du att skalken (parmesanens hårda del som vi inte äter) fungerar utmärkt som smaksättare i grytor och soppor. Den ger både en lätt sälta och en matigare smak.

  Färskost med parmesan, citron och oregano

 • Hallonsemifreddo

  Hallonsemifreddo

  Denna italienska glassdessert blir ett spännande inslag på festen! Semifreddon är härligt krämig med frisk hallonsmak och citrustoner från tesorten earl grey. Förbered och frys in i god tid och toppa med snyggt gröna och knapriga pistagenötter vid servering!

  Hallonsemifreddo med earl grey och pistasch