Hoppa till sidans innehåll

Vårvärmen tar över och vi fortsätter #delaglöden! Nu är det grillspettens tur att ta plats på grillen. Vi tycker att allt passar på pinne. Från rött kött, fläsk, kyckling och fisk till grönsaker, bröd, ost och frukt. Gör gärna olika spett och låt ditt sällskap välja ut sina bästa komponenter. Här är har vi listat 5 glödheta recept att inspireras utav!

5 rätt på spett

 • Kafta lammfärsspett

  Kryddiga spett av lammfärs som grillas till perfektion. Lammfärsen blandas med gul lök och vitlök och kryddas med kajennpeppar och paprikapulver. Spetten går lika bra att steka som att grilla.

  › Gå till receptet

 • Medelhavsgrönsaker på spett

  Medelhavsgrönsaker på spett kryddade med timjan, vitlök och rostad lök förgyller varje grillbuffé. Mycket enkelt att göra och blir en festlig och god färgklick!

  › Gå till receptet

 • Kycklingsaté

  Underbar kycklingsaté som kommer bli mycket uppskattad vid matbordet. Låt ditt kött ligga i den starka marinaden före du grillar det upplindat på pinnar och servera ihop med din handgjorda, krämiga jordnötssås och fräsch, blandad sallad.

  › Gå till receptet

 • Grillade lax- och mangospett

  Grillade lax- och mangospett, snabblagat och lättsamt med en god mangoketchup eller mangosalsa till. Den tärnade laxfilén varvas med saftig mango på grillspett och serveras med limeklyftor och salsan.

  › Gå till receptet

 • Fruktiga spett

  Fruktiga spett är en frisk och fräsch avslutning på en kraftig grillbuffé. Ananas och nektarin i utsökt samklang med flytande honung. Servera med vaniljkesella eller matyoghurt.

  › Gå till receptet