Hoppa till sidans innehåll

Bjud in till kalas och duka upp några av Buffés mest lagade och uppskattade festrecept. Välj en, två eller flera av rätterna och komplettera med goda ostar, chark, frukt och grönt!

Text: Camilla Thörnqvist Foto: Lennart Weibull

Tidningen Buffé fyller 20 år och det firar vi med en storslagen fest. Festen är uppbyggd kring fem läckra buffébord med de bästa recepten genom tiderna – mingliga snittar, mustig chili, fräscha drinkar, klassiska bufférätter och häftigaste festtårtan. Varje feststation speglar viktiga perioder i Buffés liv. Ett festupplägg som passar för många olika tillfällen; fylla jämnt, ta studenten, bröllop eller bara när du vill fixa ett ovanligt roligt kalas. Sno festidén och gör ditt eget Buffékalas!

Några av Buffés mest populära bjudrätter är lättlagade, går att förbereda och lämpar sig väl för stora festsällskap. Potatissalladen med bacon är en given succé, sveciapajen med karamellig lök likaså. Små bitar av ugnsbakad, lättgravad lax är aldrig fel, missa bara inte dillpeston som hör till. På köttsidan blir valet svårt – saftig fläskfilé med grön caesardressing eller senapsdressad kyckling med pepparrot. Bäst att ta båda! Recepten hittar du längst ner.

Några av Buffés mest populära bjudrätter är lättlagade, går att förbereda och lämpar sig väl för stora festsällskap.

Komplettera buffén

Förutom en fräsch grönsallad, som exempelvis en härlig picklad primörsallad, får du buffén att lyfta ytterligare några snäpp med en schyst ost- och charkbricka. Med en minimal arbetsinsats! Spana in vår guide till hur du gör en riktigt maffig ost- och charkbricka med alla rätta komponenter.

Satsa på en dryckesbuffé

Ställ fram en bukett med goda drycker så gästerna själva kan välja vad som passar just deras smak. Det är också smart för dig som värd eller värdinna, då du inte behöver springa runt och fylla på glasen. Läs mer om hur du gör en festlig dryckesbuffé.