Hoppa till sidans innehåll

Att göra egen färskost att njuta av är lättare än du tror. Här visar vi med några enkla tips hur du gör för att lyckas. Smakerna kan varieras i det oändliga och efter tycke. Det här receptet är juligt med grönkål och rivig pepparrot.

Får du inte nog av ost? Här finns alla våra efterrätter med ost som en ingrediens!

 

Så gör du - steg för steg

  • Låt rinna av

    Låt gräddfilen rinna av under natten. Använd ett finare durkslag, kaffefilter samt en skål som fångar upp vätskan. Detta gör att gräddfilen får en tjockare konsistens.

  • Stek grönkålen

    Finhacka grönkålen och stek den i olja till den blir härligt krispig. Krydda med salt och peppar. Lägg sedan över den i en skål.

  • Riv pepparrot

    Riv pepparroten på ett rivjärn och blanda den med grönkålen.

  • Ta fram gräddfilen

    Ta ut gräddfilen från kylen och blanda ihop alla ingredienserna.

  • Servera!

    Njut av din hammgjorda färskost på en skiva knäckebröd eller kex.