Hoppa till sidans innehåll

Alla älskar pasta! Men hur gör man den fulländade pastamåltiden? Ta del av kocken Isabella Morrones tips och recept inspirerade av Italien.

Tips: Här hittar du alla våra recept på pasta!

 • Pastadeg

  Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.

  - Pastadeg

  Spara

 • Pasta med valnötssås

  Pasta med valnötssås är en krämig och fyllig pastarätt som gör magen mer än tillfreds. Detta recept är känt som Ligurisk valnötssås, där den mäktiga såsen görs på valnötter, grädde och parmesan. Servera gärna valnötssåsen med en kort pasta, som till exempel strozzapreti eller trofie.

  - Pasta med valnötssås

  Spara

 • Linguine med blåmusslor och körsbärstomater

  En underbar skaldjurspasta med ljuvliga smaker! I receptet ingår blåmusslor, vongole, vitt vin och tomatsås. Tillsätt persilja och chiliflakes för att sätta smakerna. En lyxig pastarätt som passar perfekt till helgmiddagen.

  - Linguine med blåmusslor och körsbärstomater

  Spara

 • Hemmagjord tomatsås

  En riktigt god krämig och mustig hemgjord tomatsås kräver lite tid men bara fyra ingredienser: vitlök, hela tomater på burk, olja och salt. Krydda med salt efter tycke och smak, och du har en perfekt bas till massor av olika pastarätter.

  - Hemmagjord tomatsås

  Spara

 • Bolognese till många

  En fyllig äkta ragu bolognese gjord på kalvfärs och blandfärs, som får koka ihop tillsammans med rött vin, tomat och selleri. Denna köttfärssås görs som långkok och räcker till många. Rosmarin och lagerblad får ge smak till den mustiga pastasåsen. Servera med pasta och parmesan!

  - Bolognese till många

  Spara

 • Lasagne med karljohansvamp

  I Italien kallas denna vita svamplasagne utan tomatsås för Lasagne funghi porcini. Det är en riktigt krämig lasagne med karljohansvamp, parmesan, vitt vin, och bechamelsås. Perfekt comfort food en kylig kväll!

  - Lasagne med karljohansvamp

  Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer