Hoppa till sidans innehåll

Nu vill vi att i princip allt ska smaka saffran. Men hur får man saffran att smaka ännu mer och ännu godare? Här är 3 knep som tar fram saffransmaken.

Elin Nordström
Tips:Här hittar du alla recept med saffran!

 • Vätska

  Testa att blötlägga saffranspistillerna i någon form av vätska, till exempel i saften från en clementin eller en apelsin. Låt saffran och vätskan dra i minst två timmar men helst i kylen över natten för att få ut maximal smak.

 • Mortla

  Ett annat knep är att mortla saffran tillsammans med två sockerbitar. Sockret hjälper till att få def riktigt finmalet och smaken kommer fram ännu mer.

 • Varm degvätska

  Om du ska baka lussebullar ska du, istället för att hälla saffran rätt ner i degen, istället hälla ner den i varm degvätska. Värmen gör att smaken av saffran kommer fram ännu mer.

9 goda med saffran

 • Saffrans crème brûlée

  Efterrätternas efterrätt är väl ändå crème brûlée, här lagar du den med saffran som gör brûléen vackert gul och smakar fantastiskt. Med detta enkla recept kommer du lyckas med din crème brûlée och bland det bästa är att brûléen går bra att förbereda. Bara att ta fram och bränna av den och servera på festkvällen.

  - Saffrans crème brûlée

  Spara

 • Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad  

  Julgodis när det är som bäst! Detta recept på julmarsipan med smak av saffran, rom, apelsin, mörk choklad och mandel passar toppen som gå bort-present i juletider eller som sötsak på julbordet eller adventsfikat.

  - Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad  

  Spara

 • Lussebullar i fina former

  Saftiga lussebullar är ett måste till jul, men vem har sagt att de måste se ut på samma sätt varje år. Varför inte forma degen till hjärtan eller stjärnor med hjälp av pepparkaksformar? Följ ett klassiskt recept på gyllene och saffransdoftande lussebullar - låt sedan fantasin flöda!

  - Lussebullar i fina former

  Spara

 • Scones med saffran, russin och citronfärskost

  Scones med saffran till julfrukost eller fikat efter vinterpromenaden. Dessa gula och härligt doftande scones med saffran serveras med färskost som har en frisk smak av citronskal och citronmeliss. Snabbt går det också, på mindre än 30 minuter har du scones med den klassiska juldoften klara till adventsfikat eller lucia.

  - Scones med saffran, russin och citronfärskost

  Spara

 • Saffransvåfflor

  Maxa julstämningen med våfflor som smakar lussebullar. Dessa frasiga saffransvåfflor är inte bara magiskt goda utan även enkla att göra. Servera de gyllengula godingarna med lättvispad grädde och din favoritsylt.

  - Saffransvåfflor

  Spara

 • Julens saftigaste lussebulle

  Julens saftigaste lussebullar har en härlig fyllning gjord med färskost, mandelmassa och russin. Bullarna lagas i en form med höga kanter och toppas med en saftig frosting när de hunnit svalna.

  - Julens saftigaste lussebulle

  Spara

 • Saffransbullar med mandelmassa

  Saftiga saffransbullar med mandelmassa blir snabbt en favorit på julfikat. Av en lättbakad grunddeg kan man göra många olika sorters bullar, snurror, kransar och flätor som räcker hela julen! Möjligheterna är många!

  - Saffransbullar med mandelmassa

  Spara

 • Saffransgranola

  Granola är en rostad form av müsli. Genom att tillsätta äppeljuice och honung får granolan extra god smak och blir härligt knaprig. Här blandar vi havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och kokos tillsammans med saffran, och får en julig saffransgranola.

  - Saffransgranola

  Spara

 • Saffranskladdkaka

  Saffranskladdkakan är en klassiker i julkostym! Vit choklad ger kakan härlig kladdighet och sötma. Saffran ger den juliga smaken. Servera kladdkakan till adventsfikat eller på självaste julafton.
  Fler spännande varianter på kladdkakerecept .

  - Saffranskladdkaka

  Spara