Hoppa till sidans innehåll

Svårt att hitta inspiration och tid till vardagsmaten? Vad sägs om Wallenbergare, biff Lindström, eller färdigstrimlat nötkött? Med färdiga frysprodukter har du alltid grunden hemma för smarriga vardagsmiddagar som tillagas i ett nafs.

Artikel i samarbete med Scan

5 recept att förenkla med frysta varor

 • Wallenbergare med timjanrostade svartrötter

  Bjud på saftiga wallenbergare till middag. För extra snabblagat och enkelt recept kan du använda dig av färdiga wallenbergare direkt från frysen. Serveras med svartrot, morötter och potatis som rostats med timjan i ugn och en härlig sås gjord på bland annat grädde och soja.

  - Wallenbergare med timjanrostade svartrötter

  Spara

 • Biff Lindström med krossrostad potatis och sardellbönor

  Smakrik husman med härliga tillbehör. För snabbare recept - byt ut mot färdiga biffar och servera med rostad potatis, brynt smör, citronskal och timjan samt haricot verts i en senaps – och sardellmajonäs.

  - Biff Lindström med krossrostad potatis och sardellbönor

  Spara

 • Kalvschnitzel med ljummen potatissallad

  En klassiker på nytt vis. Här tar vi genvägen via färdig kalvschnitzel som serveras till potatissallad. Potatisen kokas i buljong tillsammans med grönkål. Syltlök och dressingen med smak av dijonsenap gör en smakrik potatissallad. Smaklig måltid!

  - Kalvschnitzel med ljummen potatissallad

  Spara

 • Burritos

  Burritos börjar ju faktiskt bli något av en svensk klassiker. Förenkla genom färdigstrimlat nötkött direkt ur frysen och fyll dina burritos med vad du har hemma för att minska matsvinnet. I det här receptet fyller vi med nökött, ris och grönsaker och toppar med tacosås och gräddfil. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen.

  - Burritos

  Spara

 • Köttfärssås med spaghetti

  Köttfärssås med spaghetti – en klassiker som alltid uppskattas! Med lösfryst nötfärs har du alltid basen hemma, och minskar dessutom matsvinnet genom att tina precis så mycket du behöver. Den här smarriga såsen får sina ljuvliga smaker av vitlök, timjan och morötter. Toppa med färsk tomat och persilja!

  - Köttfärssås med spaghetti

  Spara