Hoppa till sidans innehåll

Sill i oktober? Jajemen, denna lilla firre förtjänar att uppmärksammas alla tider på året som världens kanske bästa snabbmat! Här bjuds tre superenkla sillrätter perfekta att slänga ihop i ett nafs på lunchen.

Artikel i samarbete med Abba Kungshamn

 • Smörrebröd

  Smörrebröd

  Smörrebröd kan vara den perfekta snabblunchen när som helst på året. Går att variera i oändlighet med nästan vad du än har hemma. I detta recept använder vi sill med smak av mandarin peppar, avokado, fänkål och rostade mandlar på kavring, och självklart går även brödet att variera efter smak.

  Smörrebröd med sill, fänkål och mandarin

 • Silltaco

  Silltaco

  Har du tacoskal över från helgen? Gör en annorlunda, supernabb silltaco till lunch! Använd gärna sill med smak av chiliaioli och addera tillbehör som rödkål, mango, gurka och koriander. Detta recept går självklart att variera efter vad du har i kylen.

  Silltaco

 • Sillrulle

  Sillrulle

  Tunnbrödrulle med sill är perfekt om du råkar ha kall potatis i kylen. Mosa ner den i ett tortillabröd eller ett tunnbröd, addera sill med smak av västkustmajo och toppa med vitkål, rödlök och riven Västerbottensost. Et voila – en supersmarrig tunnbrödrulle med sill!

  Tunnbrödrulle med sill