Hoppa till sidans innehåll

Fisk är både nyttigt och gott men kan ibland kännas lite svårt att laga från grunden. Tur då att dessa enkla fiskrätter finns som smidigt tillagas i ugnen. Perfekta vardagsräddare helt enkelt!

Alexandra Holm

 • Ugnsbakad fisk med paprika, blomkålsris och broccolisås

  Ugnsbakad fisk med paprika, blomkålsris och broccolisås

  Ugnsbakad fisk är en perfekt vardagsmåltid. Fisken sköter sig själv i ugnen medan du gör ditt eget blomkålsris. Riv blomkålen grovt på ett rivjärn och stek det och paprikan i en stekpanna, smaksätt med vitlök och gärna lite citronsaft. Servera den fisken från ugnen med riset och toppa gärna med lite persilja.

  - Ugnsbakad fisk med paprika, blomkålsris och broccolisås

  Spara

 • Ugnsbakad fisk med tomatsås och rostade grönsaker

  Ugnsbakad fisk med tomatsås och rostade grönsaker

  Fisk i ugn, enkelt och smidigt att laga och väldigt gott. Fisken och grönsaker som tomater, paprika och zucchinin tillagas i en och samma ugnsform. Så bra och effektivt! Den saftiga och milda fisken passar perfekt till tomatsåsen och de ugnsrostade grönsaker. Toppa gärna med persilja.

  - Ugnsbakad fisk med tomatsås och rostade grönsaker

  Spara

 • Ugnsbakad fisk med broccolisås och rostad potatis

  Ugnsbakad fisk med broccolisås och rostad potatis

  God och enkel fiskmåltid, där allt lagas i ugnen. Fisken får sällskap av potatisen i ugnen. Under tiden kan du i lugn och ro blanda en sallad med gröna ärtor och salladsmix. Toppa gärna ugnsfisken med lite ost och citronsaft precis före servering.

  - Ugnsbakad fisk med broccolisås och rostad potatis

  Spara