Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Julgodis är ju ett måste innan, under och kanske till och med efter julen. Men ibland finns tiden att hinna koka den där knäcken inte riktigt till. Och vilken tur att det då finns alternativ. Här kommer 11 snabba, enkla och oerhört goda julgodisar.

Av Mimmi Rydstrand
Tips: Kan du inte få nog av julgodis? Bläddra bland alla våra smarriga recept på julgodis här!

 • Mintchokladbräck

  Det allra enklaste men också kanske det godaste?! Och bara två ingredienser. Välj din favoritchoklad, smält ner den, blanda i lite pepparmint och toppa med favoritnötter. Låt stelna och njut!

  Mintchokladbräck

 • Vit chokladbräck

  Vi fortsätter med bräcken, och denna gång med vit choklad, apelsin och kokos. En oslagbar blanding som riktig tsmälter i munnen. Mmm-hmm.

  Chokladbräck med apelsin och kokos

 • Ljuvlig, frisk limekola

  Segt, sött och friskt är denna kola eftersom den smaksätts med rivet limeskal. Dessa kolor är perfekt att ge bort i present, slå in i lite smörpapper.

  Limekola

 • Hallontryffel

  Här är receptet som alla kommer att be dig om, hallontryffel med vit choklad. Julgodis för finsmakare helt enkelt.

  Hallontryffel

 • Spara tid med mikroknäck

  Julens favorit måste ju helt klart vara knäck. Men vem har tid att stå i timtal och röra, röra, röra? Ja, någon kanske men inte alla. Och då är det tur att knäck i mikro finns. Minst lika gott och säkert trippelt så snabbt.

  Knäck i mikron

 • Cornflakesgodis

  Att göra godis med cornflakes är både enkelt och gott. Med några få ingredienser som choklad, smör och kolasås kan du på 20 minuter göra ett krispigt julgodis med cornflakes.

  Cornflakesgodis

 • Den perfekta gräddkolan

  Okej, den här fantastiska gräddkolan kanske inte är det snabbaste MEN den måste med i den här listan i alla fall. Den är perfekt gräddig, knäckig och söt som en kola ska vara.

  Gräddkola, grundrecept

 • Hallon och saltlakritsmarshmallows

  Ett måste för alla lakritsälskare är marshmallows, geléhallon och turkisk peppar som blandats ihop till en härlig godissmet. Låt stelna en aning i kylen och förbered dina smaklökar på en upplevelse.

  Hallon- och saltlakritsmarshmallows

 • Mäktig Rocky Road

  Missa inte storfavoriten Rocky Road. En blandning av sött och salt och lite till. Chokladen smälts innan övriga ingredienser blandas ner. Låt det stelna i kylskåpet och det är klart, busenkelt.

  Rocky Road

 • Knäckklubbor

  Med några grillpinnar som handtag och bakplåtspapper som formar är julens snyggaste knäckklubbor snart klara!

  Knäckklubbor

 • Polkasmakande snöboll

  Det ultimata julgodiset! Detta recept är lika enkelt som smaskigt och perfekt som julgodis. Hemligheten med dessa snöbollar är kondenserad mjölk som blandas med kokos. Garnera bollarna med krossad polkagris eller annan karamell du gillar.

  Snöbollar med polka

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer